onsdag den 13. februar 2019

Kelsey Miller; Venner - I'll be there for you [Anmeldereksemplar]

Kelsey Miller; Venner - I'll Be There For You [Anmeldereksemplar fra HarperCollinsNordic]

Bagsidetekst:
Friends forever!

De var skes venner, der blev en familie. Det var en tv-serie, der blev et fænomen. Hvad var det, der gjorde, at en sitcom om seks unge i New York kunne få millioner af kvinder til at få samme frisure - og inderne til at drikke kaffe?

Det startede i 1994 med en serie, der formåede at tale til generation X - og holde dem i tale i et helt årti. En serie, der stadig lever og i dag er en vaskeægte klassiker, der bliver ved med at appellere til nye generationer af seere.

"I'll Be There For You" er den ultimative bog om "Venner" - til fans af serien i alle aldre og generationer, før og nu. 

Jeg elsker "Venner" - men hånden på hjertet, så er jeg faktisk i tvivl om jeg vitterligt har set alle afsnit der er lavet, men jeg har set langt de fleste og som så mange andre nyder jeg det. Jeg nyder humoren, at jeg kan slappe af med det, at jeg kan spejle mig i mennesker der har "virkelige" (mere eller mindre) problemer, som jeg også kender til, på den ene eller anden måde.

Vi får forhistorierne på alle seks skuespillere. Hvad de lavede før de blev kendte i "Venner", hvordan de kom til at være med og hvordan de udviklede sig igennem de mange år de optog. Jeg var fx ikke klar over at rollen som Ross var tiltænkt David Schwimmer og at Courtney Cox først skulle lægge audition til Rachel - tænk hvis det rent faktisk var sket!

De afsnit der bliver taget op i bogen har jeg set og jeg blev også rørt da afsnittet om "The one with the prom video" blev nævnt, for det er så fint et øjeblik i serien - og jeg måtte lige ind og se det igen! Andre afsnit bliver også gennemgået - fx med Susan og Carols bryllup og om hvor diskuteret det blev. Terrorangrebet d. 11. september bliver også taget op og selvom det ikke direkte bliver vist, er der et hav af referencer til det - hvilket jeg er ret sikker på at jeg ikke havde opdaget. Der er flere historier om hvordan de fandt på hvad der skulle ske og kampen om at finde en passende afslutning.

Alt i alt er det en rigtig god baggrundshistorie på succes serien der tog verden med storm. At Netflix har opkøbt det, så de må vise det i 2019, skal nok få endnu flere seere til skærmen. Jeg manglede dog i den grad billeder i bogen - der er ikke et eneste! Og som jeg så en anden bogblogger skrive på Instagram (@louise_e_pedersen), så er en bog om Friends uden billeder, som en kogebog uden billeder. Jeg måtte fx Google mig til deres "Rolling Stones"-cover, det kunne da godt lige have været med i bogen! Der var også meget snak om hvad producerne ellers havde lavet og hvilke andre shows der var på toppen da "Venner" kom - det synes jeg var kedelig læsning. Jeg ville hellere have hørt mange flere anekdoter fra skuespillerne.

Flere anekdoter og flere billeder i næste bog om "Venner", tak!

Tak til HarperCollinsNordic for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: HarperCollinsNordic
Original titel: I'll Be There For You - The One about Friends
Udgivet i: 2018 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 350
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar