fredag den 23. november 2018

J. K. Rowling; Meget gode liv [Anmeldereksemplar]

J. K. Rowling; Meget gode liv : fordelene ved at fejle og fantasiens store betydning
[Anmeldereksemplar fra Gyldendal]

Bagsidetekst:
Vi behøver ikke magi for at ændre verden; vi bærer allerede al den kraft, vi har brug for, inden i os selv.

Jeg behøver ikke lægge skjul på hvor stor en indflydelse J. K. Rowling og Harry Potter har haft på mit liv - og min læselyst! Jeg ved ikke om jeg var blevet så glad for at læse hvis ikke det netop havde været for dem, men jeg er ved at de bøger altid vil have en helt særlig plads i mit hjerte (og på mine hylder i biblioteket).

I 2008 holdt J. K. Rowling dimissionstale ved Harvard University (hvem der bare havde været der og hørt hende!) og denne tale er nu oversat og udgivet i denne fine bog. Ikke alene er bogen fin uden på, med den smukke skrift, men indeni er den også fin. Opsætningen af talen er en fryd for øjet og hun har virkelig noget på hjertet. Jeg har ikke læst andet af hende end Harry Potter, men hun skriver i et levende og flydende sprog, så man som læser bliver helt opløftet. Jeg kan ikke beskrive det på andre måder end at hun skriver magisk.

I talen har Rowling fokus på to ting: fantasiens betydning for os som mennesker og at det er vigtigt at fejle. Hun opfordrer alle til at følge deres egne veje mod det meget gode liv. Hun beskriver på smukkeste vis - med sine egne oplevelser og erfaringer - hvor vigtigt det er at turde drømme og forfølge disse drømme. Hun gør igen og igen opmærksom på hvad fantasien gør ved os - for hende, er det den kraft, der gør os i stand til at føle empati med ens medmennesker.

Det er tydeligt at mærke at Rowling har lagt meget af sig selv, sine meninger og drømme i denne tale og det er dejligt at lære hende lidt bedre at kende. Hun tror på sig selv og har skabt det liv hun gerne ville, selvom hun startede med ingenting. Der var ingen der havde spået at hun skulle blive verdenskendt forfatter, men selvom der var forhindringer undervejs, lod hun sig ikke kue. Hun kæmpede videre for at nå sine mål og hun lærte af de fejl hun begik undervejs.

Sluk din telefon, lav en kop varm te eller kaffe og nyd denne lille fine sag. Der er visdomsord heri, og mon ikke vi alle kan blive bedre til at stole på os selv, lære af vores fejl og turde tage springet og forfølge vores drømme? Det tror jeg!

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Very good lives
Udgivet i: 2018 (på dansk)
Antal sider: 71
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar