mandag den 4. maj 2020

Christoffer Holst; Søde, røde sommerdrømme [Anmeldereksemplar]

Christoffer Holst; Søde, røde sommerdrømme [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Kærlighed, mord og et godt glas chardonnay.

Cilla er blevet forladt af sin kæreste. Hendes karriere som sladderjournalist går heller ikke helt, som hun havde håbet, og i forsøget på at kurere sit knuste hjerte flytter hun ud på en lille, idyllisk ø i den stockholmske skærgård.

Men alt bliver vendt på hovedet, da en ung pige pludselig findes myrdet, og det går op for Cilla, at hun er den sidste, der så pigen i live. Langsomt bliver hun involveret i efterforskningen, ledet af den flotte og stilfulde politimand Adam, og sammen forsøger de at finde frem til morderen, inden han slår til igen.

Den lidt småneurotiske og chardonnay-pimpende Cilla er så forskellig fra den strikse og kontrollerende Adam, som to mennesker kan være.

Alligevel drages de mod hinanden. 

Den her historie fik mig til at tænke på "Hilsen fra Båstad", og til at starte med havde jeg svært ved at skille dem ad. Heldigvis kom det af sig selv jo længere jeg kom ind i historien. De er ikke så ens alligevel. Jovist, de foregår begge to i den svenske skærgård og har kvindelige hovedroller, hvor "Hilsen fra Båstad" er en kærlighedshistorie, er omdrejningspunktet for denne, mordet på den unge pige der skal opklares.

Der er stadig kærlighed og drama med, men jeg synes ikke at det er det der er hovedfokus. Det er dog underholdende at se Cilla, som ellers har styr på alting, blive genert og vrøvlende så snart Adam er i nærheden. Det føles meget virkelighedstro og relaterbart - hvem har ikke prøvet at komme på glatis pga. en flot fyr?

I det hele taget fungerer persongalleriet rigtig godt. Cilla forsøger at komme sig over at blive dumpet - samtidig med at hun stadig skal skrive om kendte menneskers kærlighedsliv, men hun er samtidig nysgerrig og stædig. Jeg nød at læse om Cillas venskab med naboen Rosie - også selvom der var hemmeligheder der - men de komplimenterer hinanden rigtig fint. Jeg synes dog ikke at Adam er så striks og kontrollerende, som bagsideteksten lægger op til. Vil han egentlig ikke bare beskytte Cilla og Rosie?

Selve mordgåden er også godt skruet sammen. Jeg havde måske nok en mistanke om noget derhen af, men så alligevel ikke helt. Jeg blev i hvert fald overrasket over at det var sådan det hang sammen. Selvom det måske er banalt og aldrig blev rigtig uhyggeligt, så fungerede det godt.

Alt i alt er det en udmærket chick lit-krimi, der underholder læseren i de par timer det tager at læse den. Så smæk benene op, hæld et glas kold hvidvin op og gå i gang!

Tak til Flamingo for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Flamingo
Original titel: Söta, röta sommardrömmar
Udgivet i. 2018 (på svensk) og 2020 (på dansk)
Antal sider: 251
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar