mandag den 26. april 2021

Sarah J. Maas; Throne of Glass

Sarah J. Maas; Throne of Glass (Throne of Glass, #1)

Bagsidetekst:
Meet Celaena Sardothien. Beautiful. Deadly. Destined for greatness.

In the dark, filthy salt mines of Endoiver, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught.

Young Captain Westfall offers her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament - fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her true destiny. But will her assassin's heart be melted?


Jeg har længe haft kig på denne serie og jeg har hørt fra mange at jeg skulle få taget mig sammen til at læse den. Jeg elsker forfatterens serie om Feyre og Rhysand og alle de andre og "House of Earth and Blood", der virkelig slog benene væk under mig. Da en veninde spurgte om vi ikke skulle lave en buddyread af "Throne of Glass" på Instagram, slog jeg til! At hun også havde bøgerne til salg i flot indpakning hjalp på overtalelsen. Jeg har nok udsat at læse den, fordi det ikke var alle bøgerne der var oversat og jeg var spændt på om jeg kunne holde ud af læse dem på engelsk, men efter at have læst "House of Earth and Blood" og "To Sleep In a Sea of Stars" - ved jeg at jeg godt kan!

Jeg har hørt delte meninger om hovedpersonen, Celaena - at nogen fandt hende vældig irriterende, andre at de godt kunne lide hende. Jeg må indrømme at jeg tilslutter mig dem der godt kan lide hende. Jeg synes hun er ret bad ass. Hun siger sin mening, er ikke bange for noget (i hvert fald ikke særlig meget), hun nægter at give op og hun kæmper til det allersidste. Jeg tager hatten af for hende! Samtidig har hun de bedste kommentarer og comebacks og jeg ser frem til at grine (og helt sikkert græde) i de næste bind. 

Uden at spoile (for det har vi alle regnet ud), bliver hun Kongens lejemorder - hvilket medfører at hun nu skal tage imod ordre fra en mand hun hader. Jeg fornemmer dog at der ligge ret meget under overfladen til det had og jeg glæder mig til at finde ud af mere. Vi har kun kradset i facaden. Om jeg kan lide det der er under, er jeg dog meget i tvivl om. Hvis jeg kender forfatterens skrivestil rigtigt, skal tingene blive en hel del mere dystre, før det bliver godt igen.

At læse bogen på engelsk var faktisk ikke den hindring jeg havde troet det ville være. Jo, det tog da lidt længere tid end hvis den havde været på dansk, men jeg nød forfatterens skrivestil og der er virkelig mange gode scener og citater som jeg vil tage med mig. Persongalleriet lægger også op til drama - især hvis de vigtigste bipersoner går igen. Der er samme gode ping-pong og kemi, som i forfatterens andre bøger og det er netop en af grundene til at jeg elsker dem så meget.

Hvis man har læst "A Court of Thorns and Roses" og "House of Earth and Blood", synes jeg bestemt ikke man skal snyde sig for denne - jeg er spændt på at læse videre, da bøgerne skulle blive bedre og bedre! Jeg er i hvert fald hooked!

Fakta:
Forlag: Bloomsbury
Udgivet i: 2012
Antal sider: 406
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar