fredag den 28. maj 2021

Nathali & Bettina Liane; Arven fra fortiden [Anmeldereksemplar]

Nathali & Bettina Liane; Arven fra fortiden (Awen, #2) [Anmeldereksemplar fra Turbine]

Bagsidetekst:
Kære Aia og Peter
I dette hemmelige testamente overdrager jeg hermed en rikir til jer. Når dagen kommer, hvor I svæver i livsfare, vil svaret findes heri.
Så vil I forstå alting.

Et nyt skoleår begynder på det magiske skib Galathea, hvor Aia og hendes tvillingebror Peter har påbegyndt deres uddannelse om vogtere af den forunderlige verden Igdrafell. Men tvillingernes fortid og familiebaggrund truer med at indhente dem. Deres afdøde far, der skulle have været leder af de onde Morkinskinna, hvis han ikke var død i en ulykke, har efterladt dem noget, som de for alt i verden må finde. Problemet er bare, at de ikke aner, hvad det er …


Jeg mindes den første bog i denne serie, som absolut fremragende. Derfor var det også med bankende hjerte og tilbageholdt åndedrag at jeg gik i gang med to’eren. Der var dog ingen grund til nervøsitet. Bog to er yderst medrivende, stemningsfuld og spændende.

Hvis jeg skal sætte fingeren på én jeg ikke helt var hooked på, er det, at, i midten af historien går handlingen lidt i stå. Det er ikke fordi der ikke sker noget, men det er lidt som om der er en pause i fremdriften. Det ødelagde ikke min læseoplevelse, men historien tabte lidt pusten.

Heldigvis kom den bestemt op i fart igen! Jeg nød at følge Aia og hendes tanker omkring Peter, om testamentet, hende selv og spirende følelser for det modsatte køn. Hun tænker meget over, at det er hende der skal redde alle - helst alene, så hun skåner sine venner for unødvendig smerte. Undervejs finder hun dog ud af, at man altså klarer sig bedst når man er omgivet af folk der stoler på og støttet en. Peter derimod - for ham hører vi nemlig også fra - kæmper med at føle sig mindre værd, fordi han har den opfattelse at Aia altid kommer ham til undsætning. Han vil i hvert fald gerne vise sit værd - næsten koste hvad det vil.

Første bog, husker jeg også som dyster, og at stemningen langsomt blev mere og mere trykket, jo større presset fra Morkinskinna blev. Sådan er denne også. Morkinskinna tager stikprøver og tester igraderne, Vogterne og ikke mindst Aia og hendes venner. Vi som læsere er ikke i tvivl om at der kommer en konfrontation - men hvem er stærkest?

Jeg er især vild med at vi får udbygget skoleskemaet med endnu flere spændende lektioner (i hvert fald for os læsere, jeg er ikke sikker på at aspiranterne er enige), skibet får nye rum og vi får kendskab til flere Slør. Det er et omfattende univers og det er strøget ind i toppen af min liste med favorit fantasysteder. Der er virkelig kælet for detaljer i både stemninger, personer, steder handlingen udspiller sig og ikke mindst flora og fauna er helt exceptionelt godt fundet på og veldokumenteret.

Tesen om den svære to’er, er blevet gjort til skamme med denne. Den er alt det man kunne ønske sig af en to’er - og selvom handlingen, som sagt, har et lille dyk midt i bogen, var fortællingen umulig for mig at slippe da jeg først var kommet i gang. Jeg nød at være tilbage på Galathea og jeg er mere end klar til næste gang kaldet kommer!

Tak til Turbine for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Turbine
Udgivet i: 2021
Antal sider: 576
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar