fredag den 12. september 2014

Anders Johansen; Supernova

Anders Johansen; Supernova

Engang eksploderede jeg daglig og blev en supernova, 40.000.000 gange stærkere end solen. Nu er jeg cool og tough Sten.

Mine interesser er flyvere, stjernerne og Roisin Murphy. Mine vennder hedder Lukas og Søren Snit. Vi bor helt derude, hvor gyllevognen overhaler, og man drikker sig stiv i Danish Pride.

Min fremtid tager vi ikke om.

Måske sker der ting hjemme hos os, som ikke må ske.

Denne historie er brask, trist og en kende sørgelig. Vi følger Sten der er gået ud af folkeskolen og nu hjælper sin far på lossepladsen. Sten spiller meget computer, hænger ud sammen med vennerne, drikker sig fulde og ser Star Wars.

Stens mor er død og storesøsteren er flyttet hjemmefra. Han ser det som forræderi fra hendes side, de skulle jo have holdt sammen de 4. Nu holder Sten, lillesøsteren Nanna og far sammen i stedet. Eller gør de nu også det? For hvad var den virkelige grund til at Sofie flygtede hjemmefra efter morens død? Ved Sten det egentlig ikke godt, men vil bare ikke indse det?

En dag Sten og vennerne hænger ud kommer de i snak med nogle piger fra asylcentret. Sten inviterer en af dem med på stranden, de kysser (!) og pludselig er alting måske ikke så slemt alligevel. Men de bliver sendt ud af landet, uden at Sten for mulighed for at sige farvel. Da en af vennerne dør, begynder sandheden at grave sig frem fra sit gemmested og da far endelig går over stregen, tager Sten en vigtig beslutning.

En brask ungdomsbog om venskab, kærlighed, svære valg og incest. For der var en meget god grund til at Sofie rejste, at far ser sur ud da Nanna får sin menstruation og at Nanna er så ked af det. En frygtelig hemmelighed at bære på og en forfærdelig sandhed at opdage. Denne bog vil være rigtig god til skoleprojekter om incest og hvilke konsekvenser det kan have. Selvom bogen er 12 år gammel, er den bestemt ikke gået af mode.

Fakta:
Forlag: Modtryk
Udgivet i: 2002
Antal sider: 159

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar