søndag den 8. februar 2015

Camilla Schack; Sjælemærket


Camilla Schack; Sjælemærket

Bagsidetekst:
Et sted i mørket lurer en fjende med en sjæl opslugt af had og med magten til at tilintetgøre det eneste, der er værd at kæmpe for: kærligheden.

Det er ikke jubelskrig, der fylder det lille hjem, da den 17-årige Vida får besked om at pakke sine ting, for at flytte med sine forældre til USA. At starte på en frisk, på en ny skole med nye kliker og venner, er langt fra de forestillinger, hun havde om fremtiden. Da et frygteligt mareridt efterlader et rundt mærke mellem hendes kraveben, er der så overhovedet nogen fremtid at se hen imod?

Selvom venskaber blomstre, og øjnene på den mystiske Alex, bringer smilet tilbage, er der mørke skygger, der truer med at ødelægge alt.

Vida går på gymnasiet. Hun har to rigtig gode venner og er i det hele taget godt tilfreds. Lige indtil hendes far får den ide at de skal flytte til USA hvor han oprindeligt kommer fra. En lille by, langt fra det hele og især langt fra Vidas venner og tilværelse i Danmark. 

Vida er dog stædig, så hun beslutter sig for at få et arbejde så hun kan rejse hjem til sine venner til sommer. Ved at give sig selv den tur i udsigt, virker det ikke helt så surt at være flyttet om på den anden side af jorden.

Den første aften i deres nye hus - som egentlig er meget sejt, må Vida indrømme, går hun en tur i skoven for at ringe tilbage til veninden i Danmark. Her bliver hun dog overfaldet af en mand, han tager kvælertag på hende og hun føler det som om livet bliver suget ud af hende. Heldigvis kommer der er en redningsmand ... Vida vågner i sin seng og kan ikke helt huske hvad der er sket, men hun har nu et rundt mærke mellem sine kraveben - et mærke hun ikke er alene om at have båret.

Hun frygter lidt for at skulle begynde i skole, men hun finder dog hurtigt sammen med en gruppe "udstødte" som hun kommer til at holde meget af. Hun får også arbejde på det lokale pizzaria og her møder hun Alex. Alex får hendes hjerte til at slå lidt for hurtigt, får vejrtrækningen til at blive uregelmæssig og ordene til at sætte fast i halsen. Men det lader ikke til at Alex synes videre godt om Vida. 

Men langsomt går det op for Vida at det overhovedet ikke er tilfældet, mens hun kæmper for at falde til, passe sin skole og arbejde, gør følelserne for Alex det svært at koncentrere sig og da han afslører sandheden bag Vidas mystiske mærke, bliver hele hendes verden vendt på hovedet og pludselig er hun i langt større fare end hun nogensinde kunne have forestillet sig.


"Sjælemærket" er rigtig spændende bog, der er meget svær at lægge fra sig. Den er et fin supplement til  vampyr-elskerne, der trænger til lidt fornyelse. Det er en klassisk "pige-forelsker-sig-i-mystisk-fyr-der-ikke-er-god-for-hende-men-de-vil-være-sammen-indtil-fyr-slår-op-og-pige-vil-kæmpe-for-dem"-fortælling. Det er ren Twiligt-drama. For Edward tror jo også at Bella vil få et bedre liv hvis han forlader hende, men ved at gøre det, driver han hende til at tage drastiske beslutninger for at komme til at se ham igen. Alex føler også at det er alt for farligt for Vida at være sammen med ham, men det medfører at Vida overvejer at blive som ham. Så vi kan udlede at fyrene i den her slags bøger, bare skal lade tøserne bestemme selv!

Læs den, hvis du trænger til en god kærlighedshistorie, med en masse drama, et velskrevet sprog og som er underholdende hele vejen igennem!

Fakta: 
Forlag: Mellemgaard
Udgivet i: 2014
Antal sider: 305
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar