mandag den 20. juli 2015

Bøger jeg glæder mig til


Bøger jeg glæder mig ti

Jeg er lidt af en liste-nørd! Jeg elsker lister! Jeg synes lister er en fantastisk måde at holde styr på ting, om det er hvilke Disney film jeg har (og mangler) eller hvad jeg skal nå at gøre i løbet af en dag, så ender det ofte på en liste og en af de ting jeg elsker at holde styr på, er hvilke nye bøger der kommer, som jeg gerne vil læse.


På billedet ser i min kalender, den har jeg selv lavet i en Moleskine journal med ternede sider (jeg kan godt lide tern, det er nemmere for mig at få tingene til at stå pænt). Efter kalendersiderne er der diverse tabs med bl.a. lister. Der er en oversigt over fødselsdage, over diverse koder, over bøger jeg har læst og bøger jeg gerne vil købe mm.

Men nu tilbage til det oplægget her skulle handle om, nemlig kommende bøger. På den opslåede side (der er også en side før og en efter), er der de bøger som jeg ser frem til kommer. Jeg holder styr på hvilke bøger der er til mig, og hvilke der kommer til min far - som pensionist har han jo masser af tid og han holder også meget af at læse, dog helst krimier.


For at holde listen up to date holder jeg jævnligt øje med Saxo.dk - for der kan man, under danske bøger, vælge "kommende". Det synes jeg er rigtig smart og en nem måde for mig at se hvilke bøger der kommer senere i år. Når jeg har lånt eller købt bogen, får den en rød streg.Gyldendal, Carlsen, Alvilda og Høst & Søn kommer med en masse nyt og spændende YA til efteråret, så de har fået deres egne sedler - og ja, ved godt at Diddl måske er lidt outdatet, men jeg synes stadig det er sødt!

For at give jer et lidt mere overskueligt overblik over de bøger jeg har noteret til mig selv, kommer der en liste her:

Zoe Sugg; Girl Online (3/8) (som jeg netop har fået af Gyldendal - tusind tak!)
Chris Weitz; The young world (28/8)
Sophie Kinesella; Audreys verden (17/8)
Ava Dellaria; Kærlighedsbreve til de døde (28/8)
Jojo Moyes; Det store spring (1/9)
Jojo Moyes; Alene i Paris (8/10)
Kenneth Bøgh Andersen; Den faldne engel (15/9)
Neil Gaiman; Hans & Grethe (23/10)
Astrid Heise-Fjeldgren; Den som svigter (22/10)
Patrick Ness; Mere end det (1/10)
Gayle Forman; Jeg levede (1/11)
Pierce Brown; Red Rising (24/9)
Stephanie Perkins; Isla og jagten på lykke (1/10)
Nicola Yoon; Everything, everything (28/10)
Mette Finderup; Den grønne ø #4 (6/11)
Salla Simukka; Sort som ibenholt (15/10)
Marie Lu; Champion (30/9)
Alice Kuipers; Vores død (1/8)
Alyson Noël; Næsten 19 (1/8)
Leigh Bardugo; Grisha #1 (1/9)
Jacob Grey; Vildvæsner #1 (22/10)
Anna Todd; After #3 (20/10)
Eve Ainsworth; 7 dage (1/8)
Jessie Burton; Dukkemageren (3/9)
Paula Hawkins; Pigen på toget (10/9)

... og det er jo kun dem der er kommet på Saxo's liste indtil videre, så der kommer nok flere på!

Hvilke bøger glæder I jer meget til at læse til efteråret?


3 kommentarer:

 1. Ja, det er rigtig genialt at Saxo, har den søge mulighed. Jeg bruger den også tit både med danske og negelske bøger. Jeg kunne bare også godt tænke mig at det var muligt at søge måned for måned.

  Jeg glæder mig blandt andet til at der d. 8/10 kommer en genudgivelse af Kirstin Lavransdatter skrevet af Sigrid Unset, den jeg har er en gammel slidt bogklubudgave, så den trænger til at blive udskiftet. Så kommer der en ny Haruki Murakami bog d. 14/9. Både Linda Castillo og Liza Marklund kommer med nye bøger i deres krimiserier og selvfølgelig skal jeg da også have den nye illustrerede Harry Potter bogserie, hvor den første kommer til oktober.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh illustreret Harry Potter - det lyder godt! Den må jeg lige holde øje med :)

   Slet
 2. Åh, bare synet af din listebog, får mig lyst til at gå ind og skrible lidt på mine egne lister. Det er skønt med lister!

  SvarSlet