lørdag den 18. juli 2015

Neil Gaiman; Søvn og torne


Neil Gaiman; Søvn og torne

Bagsidetekst:
Du tror måske, du kender historien. Den onde heks har forbandet den smukke, unge prinsesse. Kun et kys kan redde den forsvarsløse pige fra den evige søvn. Men dette eventyr er spundet af spegede spådomme og mørk magi, så prinsen på den hvide hest er der ingen der tror på ...


Tre dværge er på handelsrejse efter silke til deres dronning. På vejen kommer de forbi en kro hvor folkene beder dem tage dem med sig til deres hjemland. For her falder alle i søvn. Det hele startede på slottet og har stået på i 80 år og nu breder søvnen sig!

Dværgene ved ikke hvad de skal tro, så de vender hjem til deres dronning og fortæller hende hvad de har hørt. Hun var ellers i gang med bryllupsforberedelser, men vælger at følge dværgene for at opklare mysteriet.


Da de når frem til kroen igen, er alle faldet i søvn. De eneste der er vågne er edderkopperne. Dronningen og dværgene bevæger sig nu længere ind i landet og til sidst når de det fortryllede sovende slot der er dækket til med rosenranker. Selv dronningen begynder at blive træt - selvom hun selv har været ramt af en magisk søvn før.

Det eneste vågne menneske de møder er en gammel kone der vogter i tårnværelset, over en sovende skønhed. Hun er bitter, sur og forsøger at forhindre dronningen i at kysse pigen - for ikke alt er som det ser ud til at være...


I "Søvn og torne" har Neil Gaiman allieret sig med Chris Riddel og jeg må indrømme at hans tegnestil virkelig er flot og meget detaljeret. I denne bog er det hele holdt i sort/hvidt, med guld detaljer hist og her og det gør virkelig underværker for historien. Den er meget stemningsfuld og jeg brugte lang tid på at sidde og kigge på billederne mens jeg læste.

Selve historien er en genfortælling af det klassiske eventyr om Tornerose, dog er det fortalt som ingen har gjort det før. For dronningen er ikke en almindelig dronning, hun er selv en eventyrperson - hvilken må I selv regne ud når I læser den.

For selvom Neil Gaiman ikke er for alle, vil jeg anbefale den her til alle der kan lide magi, eventyr og en god fortælling - for det er den virkelig! Den skuffer bestemt ikke.


Og så elsker jeg virkelig den måde omslaget er lavet på, det giver bare bogen det ekstra!

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Original titel: The Sleeper and the Spindle
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 69
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar