søndag den 6. marts 2016

Annette Aggerbeck; Skriveterapi

Annette Aggerbeck; Skriveterapi - Din guide til personlig vækst

"Kære dagbog ..."

Hvem har ikke forsøgt sig med at skrive dagbog som barn/ung? Jeg ved at jeg forsøgte, men det blev aldrig rigtig til en vane for mig. Da jeg blev teenager begyndte jeg at skrive digte som en form for dagbog. Jeg nød at skrive digte, især når tankerne blev lidt for triste, så var der noget forløsende over at skrive et digt omkring det. Men som med så meget andet, kom hverdagen og andre interesser lidt i vejen og jeg holdt stille og roligt op med at digte.

Jeg savnede dog at skrive. Jeg har, siden jeg fandt interesse for at læse, fundet det utroligt spændende og fascinerende hvad man kunne med sprog. Jeg har - udover at digte - også skrevet mange små noveller og historier gennem tiderne. Så på et tidspunkt købte jeg en sort notesbog som jeg besluttede mig skulle bruges til at skrive tanker, følelser og drømme ned i. Derudover fik jeg afløb for frustrationer og forvirringer ved at føre pennen til papiret og skrive det ned. Det har ofte hjulpet mig i situationer, hvor jeg trængte til at træde et skridt tilbage og se på problemet fra en ny vinkel. Ofte fandt jeg også en løsning. Jeg brugte den on-off i perioder, men jeg fandt en form for ro ved at skrive disse ting ned.

Netop det med at finde indre ro, løsninger på problemer og komme til at kende dig selv bedre, er nogle af de ting en dagbog er rigtig god til.

I "Skriveterapi" bliver vi introduceret til en masse gode fifs til hvordan en dagbog netop kan være et hjælpemiddel til at tackle problemer og finde løsninger. Heri er en dagbog ikke kun en optegnelse over hvordan vejret var, hvilken slags tøj du havde på osv. I denne bog er en dagbog en behjælpelig måde hvorpå man kan få et bedre kendskab til dig selv, dine holdninger og meninger. Samtidig kan det at skrive dagbog også være med til at få et bedre indblik i dårlige vaner samt hvordan disse kan brydes.

Bogen er inddelt i forskellige sektioner. Først skal vi lære at komme godt i gang, så bliver vi introduceret til vores værktøjskasse - for det at skrive dagbog kan være gøres i mange forskellige former, så det er bare med at finde den der passer til en selv, og til sidst er der skriveøvelser som skal være med til at øge vores personlige vækst gennem skrivning.

Hvis du overvejer at gå i gang med at skrive dagbog (igen), men ikke rigtig ved hvordan du skal gribe det an, så er det her en rigtig god kom-godt-i-gang-bog. Den guider dig i et nemt og forståeligt sprog, der er inspirerende og tankevækkende. Det kribler nærmest allerede i fingerne efter man har læst første side. Hvis du aldrig har skiftet bekendskab med at skrive dagbog, er det her en god how-to-do-bog, som opstiller forskellige dagbogsformer og skriveøvelser, hvor der helt sikkert nok skal være nogen der vil passe til dig.

Så kom i gang - kære dagbog ...

Tak til Nyt Nordisk Forlag for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Nyt Nordisk Forlag
Udgivet i: 2014
Antal sider: 208
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar