søndag den 20. marts 2016

Nicole Boyle Rødtnes; Over sløret

Nicole Boyle Rødtnes; Over sløret (Ilttyv, #1)

Bagsidetekst:
Mit løb tærer på ilten, og smagen af jern i munden bliver stærkere og stærkere. Den lægger sig som en hinde på min tunge. Hvis jeg ikke får fat i mere ilt snart, dør jeg ...

I en dyster fremtid koster hvert åndedrag penge. Kun de rige har råd til kvalitetsilt, som den der fandtes før katastrofen. De fattige må nøjes med dårligere ilt, der langsomt gør dem syge. Troy og Shay kæmper for at overleve, men da Shay bliver fængslet under falske anklager og ikke har råd til at betale ilten i fængslet, bliver de begge tvunget ud i en livsfarlig alliance ...

I en, måske ikke så fjern fremtid, lever folk højt hævet over fortidens byer. Ilt er ikke længere alle mands eje, men noget man skal købe sig til. Derfor er der tydeligt forskel på folk - de rige har den fine ilt, de almene mennesker har en dårligere ilt. Troy er bokser, men hans tilværelse falder fra hinanden da det bliver taget fra ham. For at overleve takker han ja til at arbejde for en magtfuld mand. Troys søster Shay er blevet anklaget for et indbrud hun ikke har begået. For at redde sig selv takker hun ja til at arbejde for samme mand.

De befinder sig nu, på vej ud hvor ingen af dem kan bunde, men for at overleve må de være kloge og holde sammen. For er alt nu som det ser ud til? Og hvad er der på den anden side af sløret?

Dette er en skræmmende dystopisk fortælling, der maler er billede af hvad der kan ske hvis vi ikke passer på vores jord og natur. Det er en spændende fortælling, siderne vender sig selv og jeg ville have mere da sidste side var læst. Som læser er du godt underholdt. Selvom historien er dyster og mørk, forsødes læsningen af tør humor, en mulig spirende forelskelse og et persongalleri der er gennemført og passer perfekt til universet vi befinder os i. 

Nicole Boyle Rødtnes har gjort det igen og hvis du kan lide hendes andre serier, vil den her bestemt ikke skuffe! 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Udgivet i: 2015
Antal sider: 357
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar: