mandag den 8. april 2019

Christina E. Ebbesen; Sumpbaronens Rejse [Anmeldereksemplar]

Christina E. Ebbesen; Sumpbaronens Rejse (Til Aretz' Ende, #1) [Anmeldereksemplar fra Ulven & Uglen]

Bagsidetekst:
Hvis Gavin vil redde sin families fremtid og sit len fra grev Ereks kløer, må han deltage i den royale ridderturnering. Men konkurrencer byder på en lang og farlig rejse gennem landet, og Gavin mangler både penge og en væbner.

Rubin vil for alt i verden flygte fra sin fortid og en sindssyg ildvæver. Det sidste sted, nogen vil lede efter ham, er i det elverfjendtlige menneskerige Karbon, men uden en beskytter vil han blive gjort til slave, så snart menneskene ser hans lange ører.

Gavin og Rubin er hinandens eneste chance.

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen: hvor er det fedt at der bliver udgivet så meget dansk fantasy - især når det er på et så højt niveau som denne!

Det er altid spændende at gå i gang med en ny serie. Der skal læres nye personer, steder, universer og meget mere at kende. Når der så også er planer om mange bøger i serien, er det endnu mere spændende - for så skal alting jo ikke brændes af i første bog, så de næste ikke holder niveauet. Det er bestemt ikke tilfældet i denne! Selvom der sker rigtig meget, er vi langt fra færdige med historien, og jeg kan godt frygte lidt for hvad Gavin og Rubin skal igennem.

Når det så er sagt, så vil jeg rose forfatteren for et fantastisk stykke world building! Jeg er glad for at der var en opslagsliste med ord bagerst i bogen, for der bliver ikke beskrevet ret meget af hvad fx bestemte ting er eller hvordan samfundet fungere. Det kan man dog læse om i ordlisten. Stemninger, steder, følelser og oplevelser er beskrevet meget detaljeret - så meget at man sagtens kan se det hele for sit indre blik. Nogle gange kan det godt gøre læseoplevelsen tung, men jeg nød det rigtig meget.

Sproget og handlingen flyder rigtig godt og selvom bogen er tyk, havde jeg gladeligt læst 500 sider mere. Heldigvis slutter bogen på et nogenlunde fredeligt sted, så selvom jeg har mange spørgsmål, kan jeg godt holde ventetiden ud - hvis bare ikke den er alt for lang!

Persongalleriet er også godt beskrevet og gennemført. Selvom Gavin og Rubin har deres uoverensstemmelser, kan man godt mærke at de undervejs kommer til at holde af hinanden (måske mere end de først havde troet?). Gavin er loyal, venlig, storsindet og måske en smule naiv, men han vil det godt og er ikke som de andre adelige der er med i spillet. Rubin skal vænne sig til at være fri (hvis han er det?), og ligesom Gavin tænker han også på andre, også selvom de ikke nødvendigvis vil ham det godt. De onde i bogen er også virkelig onde! Jeg er ikke fan af hverken Erek eller Damien, og det er fedt at man virkelig kan hade dem - med god samvittighed!

Jeg glæder mig virkelig meget til at læse videre om Gavin og Rubins eventyr, prøvelser og måske spirende kærlighed? Jeg tror bestemt ikke det kommer til at gå stille for sig. Hvis du er til high fantasy, en god og velskrevet historie, drama og magi, et velkomponeret persongalleri og tilpas meget humor, så skal du helt sikkert læse "Sumpbaronens rejse"! God fornøjelse!

Tak til Ulven & Uglen for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Ulven & Uglen
Udgivet i: 2019
Antal sider: 503
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar