onsdag den 4. september 2019

Alice Oseman; Heartstopper, vol. 1 + 2

Alice Oseman; Heartstopper, vol. 1 + 2

Bagsidetekst på "Heartstopper, vol. 1":
Boy meets boy.
Boys become friends.
Boys fall in love.

Jeg faldt over denne tegneserie på Instagram, hvor rigtig mange roste den til skyerne. Derfor tænkte jeg at jeg hellere måtte finde ud af, hvad al den buzz var for og jeg synes det er fuldt fortjent!

For det første er jeg ret vild med tegnestilen, selvom jeg ville have ønsket at den var i farver, passede det på en måde rigtig fint at billederne er holdt i sort og hvid. Selvom det bliver lidt rodet en gang i mellem, gør det ikke noget. Jeg tager det som et tegn på de følelser som Charlie og Nick oplever. Forelskelse kan nemlig være en rodet og forvirrende affære. Hvilket de begge to oplever.

For det andet er jeg vild med handlingen. Kærligheden mellem den homoseksuelle Charlie og den "måske-er-jeg-biseksuelle"-Nick spirer ganske langsomt og som læser er vi med helt fra start, hvor venskabet går fra at være et almindeligt venskab til noget mere. Charlie er godt klar over hans følelser for Nick, men Nick er lidt længere om at indrømme at han kan lide Charlie mere end som ven.

Det hele er beskrevet og vist på en rigtig fin måde. Det bliver ikke for meget og både Charlie og Nicks følelser kan ses tydeligt i billederne. Når de er glade og kede af det. Begge dele går lige i hjertet på læseren og jeg sad flere gange med en klump i halsen når tingene gik skævt. For selvfølgelig går det skævt - indtil flere gange, men kærlighed overvinder alt.

Jeg glæder mig meget til at følge med i deres historie i næste bind og jeg har efterfølgende fundet ud af at jeg kan læse endnu mere om Charlie og Nick på nettet, hvor der bliver lagt historier op løbende!

Selvom tegneserien er på engelsk er den ikke svær at læse og til alle med en forkærlighed for ungdomsbøger, om kærlighed, usikkerhed, venskab og homoseksualitet, vil jeg anbefale denne tegneserie! Jeg er vild med den og jeg kan ikke anbefale den nok!

Fakta:
Forlag: Hodder Children's Books
Udgivet i: 2018
Antal sider: Vol. 1: 278 og vol. 2: 296
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar