tirsdag den 2. februar 2021

Katharine McGee; Majestæt [Anmeldereksemplar]

Katharine McGee; Majestæt (American Royals, #2) [Anmeldereksemplar fra Carlsen Puls]

Bagsidetekst:
Smagen af magt kan være berusende. Ligesom den første forelskelse. Er USA klar til landets første dronning?

I 250 år har Washington-familien siddet på den amerikanske trone, lige siden folket gjorde general George Washington til deres konge. Men de er ikke som andre royale familier. De er amerikanere.

Mens Amerika er ved at vænne sig til at have en dronning som overhoved, kæmper Beatrice med tanken om, hvad hun mistede, da hun overtog tronen. Samantha har travlt med at leve op til sit ”party-prinsesse”-ry. Nina prøver forgæves at undgå slottet – og prins Jefferson. Og en farlig hemmelighed kan komme til at ødelægge Daphnes nøje udtænkte planer om at blive gift med prins Jefferson. En ny regeringstid er i gang …


Så er der drama igen! Jeg er altid klar til en historie der er fyldt med intriger, hemmeligheder og kærlighed. Jeg elskede ”Gossip Girl”-serien og hvis den var på steroider, ville det nok ligne handlingen i ”American Roylas” – personerne i ”Gossip Girl” kunne i hvert fald sagtens opføre sig som royale!

”Majestæt” fortsætter umiddelbart der hvor vi slutter i etteren. Beatrice og familien er tilbage i Washington og hun skal forsøge at vænne sig til rollen som dronning – hvilket bestemt ikke er helt nemt. Der er mange svære valg foran hende, men heldigvis er hun en pige med ben i næsen og jo mere fodfæste hun finder, jo mere kan jeg lide hende. Hun er stærkere end hun selv tror og vil ikke finde sig i noget. Samtidig er det fedt at hun får mere lyst til at følge sin egen vej, end den som alle andre majestæter har fulgt inden hende.

Samantha forsøger at glemme Teddy og heldigvis finder hun en passende distraktion – en hun selvfølgelig ender med at få følelser for. Men også hun vokser med hendes nye rolle som tronarving. Hun er mere end blot en partyprinsesse og det er fedt at vi får den side af hende at se. Samtidig kæmper Nina med både at være venner med Sam, mens hun forsøger at lægge afstand til kongefamilien.

Og Daphne. Suk, altså. Jeg har lyst til både at slå og ruske hende – forfærdelige pigebarn, men hun ligger heldigvis som hun har redt og jeg er faktisk ikke sikker på at hun selv kan lide at ligge i den seng. Jeg gad godt læse en bog mere og se hvordan det hele ser ud efter et år eller to - om der stadig er ligeså meget drama eller om der er lidt mere fredeligt!

”American Royals” er forudsigelig, klicheagtig og fuldstændig fantastisk. Den er utrolig underholdende og medrivende. Det hele spiller bare. Kapitlerne er forholdsvis korte og handlingen hurtig, men siderne vender nærmest sig selv og jeg er helt solgt. Det er sådan en bog jeg gerne ville se som serie eller film. Jeg er total fan!

Tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Carlsen Puls
Original titel: American Roylas 2: Majesty
På dansk ved: Ane Lauenblad
Udgivet i: 2020 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 383
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar