onsdag den 10. august 2022

Becky Albertalli & Adam Silvera; Kun for os [Uopfordret anmeldereksemplar]

Becky Albertalli & Adam Silvera; Kun for os [Uopfordret anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Den første forelskesle er noget helt særligt. Men er det for sent til en do-over?

Ben kom igennem første år på college, men han føler sig låst fast. Eneste lyspunkt er skrivemakkeren Mario, som har givet ham masser af spanskundervisning og endnu flere kys. Men hvorfor kan han ikke lade være med at tænke på en helt særlig dreng fra sin fortid?

Arthur er tilbage i New York for første gang i to år for at arbejde på et teater sommeren over, og selvom det er hårdt at være langt væk fra kæresten Mikey, ved han, at deres forhold kan klare alt. Derfor er det heller ikke noget problem, at ekskæresten Ben pludselig er inde i billedet igen. Vel?


Dette er den længeventede to’er til ya-bogen, “Hvis det er os”, der tog mig med storm for år fire år siden. "Hvis det er os" handler om Ben og Arthur, det tilfældigt mødes på et posthus i New York og oplever en livsomvæltende sommer sammen. En sommer med store følelser og en masse do-overs.

Ben og Arthur er gledet fra hinanden - egentlig ikke fordi de ikke vil snakke sammen, men nok nærmere for at give andre en chance. Selvom Ben og Arthur har nye kærester, er de på ingen måde ovre hinanden og det er her jeg får det lidt stramt med historien. Jeg ved godt at hverken Ben eller Arthur er deres kærester utro … men er de det ikke lidt alligevel fordi de inderst inde har følelser for en anden? Er det ikke at holde Mikey og Mario hen? 

Det er en historie om hvor svært det kan være at komme sig over den første helt store kærlighed - hvis man nogensinde gør det. Det er en historie om ikke at føle sig hjemme nogen steder. Om at sidde fast og kede sig - men alligevel ikke helt turde gøre noget ved det. Samtidig er det en historie der emmer af venskab og good times - der er kiksede dates og akavede øjeblikke, som virkelig får læseren til at krumme tæer. Men det passer rigtig godt til historien og ikke mindst til Arthur og Ben. 

Det er lykkes forfatterne at gøre det hele troværdigt og realistisk. Jo, det er amerikansk og lidt over the top, men det fungerer også virkelig godt. 

Tak til CarlsenPuls for uopfordret anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: CarlsenPuls
Original titel: Here's to us
På dansk ved: Dorthe Hjort Jensen
Udgivet i: 2021 (på engelsk) og 2022 (på dansk)
Antal sider: 462
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar