onsdag den 21. december 2022

Elena Armas; Det amerikanske datingeksperiment [Anmeldereksemplar]

Elena Armas; Det amerikanske datingeksperiment [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Rosie Grahams liv er et rod. Hun har netop sagt sit velbetalte job op for at skrive kærlighedsromaner på fuld tid. Nu lider hun så af en alvorlig skriveblokering. Loftet braser bogstaveligt talt ned om ørerne på hende, og hendes tilflugtssted viser sig at være beboet af veninden Linas yderst attraktive fætter, Lucas.

Lucas, som Rosie måske, måske ikke har fulgt lidt vel intensivt på Instagram. Som galant tilbyder hende at bo under samme tag. At lave fabelagtig mad til hende. Og at tage hende på en række datingeksperimenter som romantisk inspiration til skriverierne. Ikke noget, Rosie og hendes uskyldige onlinecrush ikke kan håndtere. Overhovedet ikke. For ellers ville hendes hjerte jo virkelig være i vanskeligheder …


Hvis du er til de helt store romantiske gestusser – så er det her historien for dig.

Den er – som dens forgænger, ”Den spanske kærlighedsaffære”, meget amerikansk. Og selvom jeg normalt ikke har noget problem med det, synes jeg faktisk det bliver lidt for meget i den her.

Selvom jeg var virkelig godt underholdt og siderne vendte sig selv, kunne jeg ikke lade være med at være en smule irriteret på de to hovedpersoner, Rosie og Lucas. Lina (hovedpersonen i ”Den spanske kærlighedsaffære”) har en god pointe til sidst i bogen – og den rammer virkelig hovedet på sømmet. Jeg vil ikke spoile for meget, så jeg vil ikke sige mere. Men lad mig vide om jeg ikke godt nok har ret.

Noget af det jeg til gengæld godt kunne lide i bogen, var kemien mellem Rosie og Lucas der virkelig er til at føle på – også selvom de forgæves forsøger at forhindre følelserne i at spire mellem dem. En anden jeg godt kan lide er de dates de er på. De lyder virkelig skønne og er beskrevet tydeligt og detaljeret, så man føler man selv er der.

Et af temaerne i bogen er hemmeligheder og at finde modet til at følge sine drømme. Både Rosie og Lucas har en del hemmeligheder for dem de elsker. De vil ikke skuffe dem, men hvis man virkelig er elsket, kan man ikke skuffe.

Af de to bøger, kunne jeg bedst lide ”Den spanske kærlighedsaffære”, selvom denne har en kæmpe styrke i forhold til. Nemlig at vi også har kapitler fra Lucas’ synsvinkel – og at de er indlæst af en mand. Det giver virkelig en anden dybde til historien og jeg ville ønske at der havde været kapitler med Aarons synsvinkel i ”Den spanske kærlighedsaffære”. Nuvel, man kan ikke få alt.

Som sagt er det en historie fyldt med store følelser, med romantik og med hede øjeblikke. Lidt for amerikanske for min smag, men ganske underholdende.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Politikens Forlag
Original titel: The American Roommate Experiment
På dansk ved: Pil Ingerslev
Udgivet i: 2022 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 420
4 ud af 6 stjerner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar