onsdag den 14. december 2022

Nicole Boyle Rødtnes; Den røde enkes løfte [Uopfordret anmeldereksemplar]

Nicole Boyle Rødtnes; Den røde enkes løfte (Rød & og blå, #3) [Uopfordret anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Velkommen til Viduana, hvor forelskelse er forbudt, og ethvert forsøg på flugt straffes med døden.

Mændene i Viduana er på randen af sammenbrud og der er optræk til oprør. Vreden vosker eksplosivt og vrede giver mod ... Men er der mod nok til at vælte enkerne én gang for alle?

Clara er i fare uden for byportene og må kæmpe for at overleve. Den sorte enke har tvunget hende i eksil og taget hendes datter.

Silas sørger over Samuels grusomme død og arbejder på at færdiggøre sin tunnel ud af byen, så han kan flygte med sin familie.

Elias rejser mod Xian for at smugle våben ind i Viduana til det kommende oprør.


Endelig er ventetiden forbi og heldigvis er den tiden værd!

Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen: Nicole har fantastisk måde at skrive historier på. Både letlæsning, bøger til mellemtrinnet og unge. Hun kan skrive fantasy, realisme og dystopier.

“Rød og blå” er i sidste kategori. En dystopi der fortjener alt den ros den kan få. En dansk udgave af “Handmaids Tale”, med et tvist. Her er det ikke mændene der bestemmer, men derimod kvinderne. Kvinder der også kan være korrupte og blinde af magtbegær. 

Det er serie der knuser dit hjerte. Gør dig chokeret over menneskers grusomheder. Den er fuld af plottvists, intriger og hjerteskærende øjeblikke.

Jeg vil nødig afsløre for meget af handlingen, men jeg kan sige at jeg ikke blev skuffet. Det er dog tydeligt at Nicole ikke er så vred længere. Der skete mange ting omkring hende da hun skrev de to første og de har en anden følelse end den her. De var meget vrede. Meget hårde. Meget voldsomme. Det er den her også, men ikke helt på samme måde.

Selvom den ikke helt er så vred, er det stadig en god og gennemført slutning. Hvis jeg dog må sige en ting, synes jeg det gik lidt for stærkt til sidst. Jeg havde håbet på lidt mere end det jeg fik.

Tak for endnu en fantastisk serie, Nicole. Jeg glæder mig til at se hvad det næste bliver.

Bogen er modtaget som uopfordret anmeldereksemplar fra forlaget.

Fakta: 
Forlag: Alvilda
Udgivet i: 2022
Antal sider: 428
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar