onsdag den 29. marts 2023

Jennifer Lynn Barnes; Slutspillet [Uopfordret anmeldereksemplar]

Jennifer Lynn Barnes; Slutspillet [Uopfordret anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Gåder, fælder og magt der fordærver. ”The Inheritance Games” slutter her!

Avery skal bare overleve nogle få uger mere i Hawthorne House, før arven endelig er hendes. Mens uret tæller ned, banker en uventet gæst på døren.

Det står hurtigt klart, at der er en sidste gåde, der skal løses, og Avery og Hawthorne-brødrene hvirvles ind i et farligt spil mod en ukendt og magtfuld spiller. Men noget er forandret: Avery er ikke længere en del af gåden eller et redskab. Hun er selv en spiller. Og hun er færdig med at vente på det næste spor.

Hvis der er noget, Avery har lært, er det, at man må tage, hvad man vil have – og aldrig lade nogen taget noget, man ikke vil af med. Nogle ting er for dyrebare at sætte på spil.


Jeg var fuldstændig blæst bagover af de to første bøger i den her serie og læste dem lige efter hinanden. De var både spændende, medrivende og virkelig underholdende. Når man lige havde troet at man havde regnet det ud, kom der en ledetråd man ikke havde forventet.

Sådan er ”Slutspillet” også lidt – bortset fra at Avery er vokset med rollen som arving og ikke længere er usikker på hendes evner. Hun ved hvad hun er i stand til og alle disse evner får hun brug til at løse den sidste gåde. En gåde der trækker lange tråde tilbage i fortiden, og som har uoverstigelige konsekvenser i nutiden.

I de to første bind er Avery også i tvivl om hvilken Hawthorne-bror hun skal satse sine kort på – heldigvis er der skruet lidt ned for trekantsdramaet i den her og det er jeg glad for. Det kan godt blive lidt for meget. Til gengæld er der masser af ”kærlig” rivalisering mellem brødrene og god ping-pong.

Der er heller ikke sparet på umulige gåder, ledetråde og masser af hemmeligheder der skal afdækkes. Jeg synes det er en værdig finale til en virkelig gennemført serie. Samtidig kan jeg godt lide at der intet fantasy-agtigt er – selvom jeg elsker fantasy, er det også vigtigt at huske, at ikke alle andre gør det. Til gengæld får man hjernegymnastik for alle pengene og virkelig spændende historie.

Læs den hvis du er til et miks af ”Da Vinci mysteriet”, ”Selection” og ”Gossip Girl”!

Tak til forlaget for uopfordret anmeldereksemplar. 

Fakta:
Forlag: Gutkind
Original titel: The Final Gambit
På dansk ved: Amalie Harder Hesel
Udgivet i: 2022 (på engelsk) og 2023 (på dansk)
Antal sider: 400
6 ud af 6 stjerner 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar