onsdag den 8. marts 2023

Victoria Larm; Den niende kreds [Uopfordret anmeldereksemplar]

Victoria Larm; Den niende kreds [Uopfordret anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Den syttenårige Livia Seigel er på en farlig mission. Hun er yngste skud på stammen i den indflydelsesrige stockholmske skibsrederfamilie Seigel, der er på randen af økonomisk ruin efter børskrakket i Wall Street i 1929. Livia jagter sandheden om, hvad der i virkeligheden skete med hendes elskede onkel Henrik, Seigelfamiliens overhoved, der pludselig forsvandt sporløst. Var det selvmord? Flygtede han? Eller blev han myrdet? Det eneste spor, hun har, er en lædermaske formet som et ravnenæb.

Samtidig i Venedig er den rodløse Calvin de Laval flyttet ind i et af byens smukke palazzoer hos den mand, han elsker. Men et oprørende telegram fra Stockholm vender op og ned på idyllen, og de to mænd har ikke andet valg end straks at forlade Venedig og begive sig til Sverige. I Stockholm viser det sig, at flere i familien Seigel vil gå uhyggeligt langt for at forhindre, at familiens allerdybeste hemmeligheder kommer frem.


Måske bliver jeg en dag krimi-blogger … ej spøg til side, men jeg synes efterhånden ikke jeg er så skræmt af krimigenren som jeg var førhen. Især ikke når den er så interessant og sammensat som denne er.

I ”Den niende kreds” er der, som man også kan fornemme ud fra bagsideteksten, både gåder, vold, overgreb, forbudt kærlighed og en hulens masse hemmeligheder. Bedst som jeg troede jeg havde regnet det hele ud, kom der noget uventet. For mig, var der rigtig mange uventede ting og opdagelser og jeg blev overrasket flere gange undervejs.

Livia er en særpræget person, men ikke desto mindre er hun interessant at følge. Med en opvækst der langt fra har været normal, er hun vokset op og blevet en intelligent, kløgtig, men også ensom. Hun passer ikke ind i det prestigefyldte liv som hendes familie lever.

Udover en spændende historie, kunne jeg godt lide beskrivelser af både scenarier, stemninger og personer – og forskellige personer er der nok af. Jeg har været i Venedig, så jeg ved godt hvordan der ser ud, men beskrivelserne af Venedig er spot-on og jeg kunne virkelig se det for mit indre blik. Det samme med Stockholm, selvom jeg aldrig har været der.

Følelser fylder også rigtig meget – både for mange og for lidt, hvis man kan sige det sådan. Hvor Livia måske fremstår kynisk, er der andre der fremstår langt mere lidenskabelige – måske endda for lidenskabelige, i hvert fald i deres syn på at beskytte dem de elsker. Det er interessant at følge de mange forskellige personligheders samspil med hinanden.

Jeg var virkelig godt underholdt og fløj hurtigt igennem den … heldigvis bliver der lagt op til mere, så jeg håber at den næste også er god!

Tak til forlaget for uopfordret anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Den nioende kretsen
På dansk ved: Allan Hilton Andersen
Udgive i: 2023 (på dansk)
Antal sider: 384
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar