søndag den 17. juli 2016

10 spørgsmål #1: Haidi Wigger Klaris

10 spørgsmål #1: Haidi Wigger Klaris

Hvilken bog elskede du at få læst højt som barn?
Mine forældre læste op fra en rim-bog, som jeg desværre ikke kan huske navnet på og da jeg blev lidt ældre læste de også op fra Rikki-Tikki-Tavi.

Hvad er den første bog du selv læste?
De første bøger jeg kan huske var Troldepus og lidt senere Ronja Røverdatter.

Din yndlingsbog som barn/ung?
Som ung teenager var jeg helt vild med at læse Hulebjørnens klan og Hestenes dal som er læst rigtig mange gange. De næste bøger i serien blev først læst senere hen i mit liv og aldrig lige så mange gange. Da jeg meldte mig ind i min første bogklub, var mine velkomstbøger Eksperimentet af Dean Koontz samt Stemmer fra fortiden af Barbara Erskine. Dem har jeg stadig stående i bogreolen, og de bliver læst en gang i mellem.

Din yndlingsbog som voksen?
Det var et svært spørgsmål. Det kommer meget an på hvilken del af mit voksne liv vi taler om og hvilket humør jeg er i. Men bøgerne af Stephen King, Dean Koontz, Wilbur Smith og sidenhen Stephanie Meyer samt JK Rowling har været en del af mine yndlingslæsestunder.

En bog du aldrig er blevet færdig med at læse og hvorfor.
Der har været flere bøger i mit liv som jeg ikke har fået læst færdig. En jeg har prøvet at starte på flere gange er Ringenes herre. Det er det samme med filmatiseringen. De har bare aldrig fanget mig, hvilket jeg er ret ærgelig over, idet jeg jo ellers er helt vild med sådan et miljø. Hvad det præcist er, der gør at jeg ikke bliver fanget, aner jeg ikke.

En bog du har på din tbr-liste, men som du godt ved, at du aldrig får læst.
Jeg har markeret en del bøger på Goodreads som jeg gerne vil læse, men jeg får aldrig tjekket op på dem. Så sandsynligheden for at jeg ikke får dem læst er meget stor.

Når du skal vælge hvad du vil læse, hvordan gør du så?
Inden jeg fik antaget mit manuskript af Tellerup og begyndte at følge med på bogbloggernes og forlagenes hjemmesider, blev jeg inspireret af bøger hos boghandleren, på bogmesser eller på biblioteket. Efter antagelsen, bliver jeg ofte inspireret af bøger som bogbloggere, biblioteker eller forlag skriver om.   

En bog der minder dig om et særligt tidspunkt i dit liv.
Det må være serien om Harry Potter. Jeg gik hjemme på barsel i 2001 og bestilte den første bog gennem min bogklub, idet jeg var nysgerrig efter at se hvad det var folk var helt oppe og ringe over. Jeg faldt pladask for serien og husker altid på den søde barselstid da min datter var baby. Twiligt-serien minder mig om min veninde i USA. Hun anbefalede mig at læse serien inden den blev det helt store buzz worldwide. Faktisk var det kun den første bog som var oversat til dansk på det tidspunkt og jeg lånte den på biblioteket og faldt for historien med det samme. Det endte med at jeg købte bøgerne på engelsk da jeg ikke kunne vente med at finde ud af hvad der ellers skete.

Jeg hørte Michael Jacksons "History"-album mens jeg læste Harry Potter og når jeg hører sange derfra, minder det mig om specielle scener i bogen. Har du det også sådan med noget musik?
Jeg har ikke minder om noget specielt musik i forbindelse med læsning, men dengang jeg lavede manuspleje på Skyggernes bog, skrev Nanna Foss om et musiknummer af MS MR (på albummet Secondhand Rapture) som hun hørte på repeat imens hun skrev om tidsrejser. Jeg blev helt vild med albummet, og hver gang jeg hører det nu, tænker jeg på Nanna og min første bogbaby.

Hvis du skulle anbefale mig en bog, hvilken skulle det så være?
Der er flere bøger jeg kan anbefale, men jeg har valgt at nævne en af dem som jeg har læst rigtig mange gange, nemlig Ildens barn af Barbara Erskine. Den omhandler uendelig kærlighed, historie og mystiske hændelser. Alt sammen noget jeg elsker i en god læseoplevelse.

2 kommentarer:

  1. Ihh sikke et hyggeligt indlæg og nogle fine spørgsmål! :D

    SvarSlet
  2. Kender godt den med musik og bog-minder! Det er bare hyggeligt!

    Fedt interview! :-)

    SvarSlet