tirsdag den 29. marts 2022

Rick Riordan; Datter af dybet [Uopfordret anmeldereksemplar]

Rick Riordan; Datter af dybet [Uopfordret anmeldereksemplar og lektørbog]

Bagsidetekst:
Hvad nu, hvis historierne om Nemo og hans dødbringende ubåd var sande?

Ana Dakkars sidste dag som førsteårselev på Harding-Pencroft-akademiet begynder som enhver anden … lige indtil en katastrofal ulykke indtræffer. Ana og de andre elever fra hendes årgang slipper med livet i behold, men faren er langtfra ovre.

Skolen har nemlig gemt på en hemmelighed, der kan skabe totalt kaos, hvis den falder i de forkerte hænder. Og ingen ringere end Ana Dakkar er nøglen til denne hemmelighed – og fjenden er lige i hælene på hende. Ana og hendes venner må bruge alt, hvad de har lært, hvis de skal vinde det dødelige kapløb.

Men jagten på sandheden er ikke bare et spørgsmål om liv og død – det er spørgsmål om hele verdens skæbne.


Det er vist ingen hemmelighed at jeg efter at have læst Percy Jackson og Magnus Chase, i særdeleshed, har fået en svaghed for Rick Riordan og hans bøger. Det var også med stor glæde at jeg fik ”Datter af dybet” til lektør og sidenhen af forlaget.

Hvor Riordans tidligere bøger har beskæftiget sig med forskellige mytologier, er ”Datter af dybet” baseret på Jules Vernes ”En verdensomsejling under havet”, kaptajn Nemo og ubåden Nautilus. Hovedpersonen, Ana Dakkar, går på Harding-Pencroft-akademiet, hvor hun er præfekt for delfinkollegiet der specialiserer sig indenfor kommunikation, udforskning, kryptering og spionage. Der er tre andre kollegier, haj-, blæksprutte- og spækhuggerkollegiet, der hver især er specialiseret indenfor forskellige områder som militær ledelse, ingeniørvidenskab og medicin.  

Da hun og hendes klassekammerater skal ud på en ekspedition, ser de akademiet blive sprængt i luften og så begynder kapløbet. For hvem ville turde ødelægge en skole fyldt med børn og lærer? Ana må træde i karakter og sørge for at de kommer i sikkerhed og hun finder ud af at de har et helt særligt mål. Nemlig det sted hvor Nautilus - kaptajn Nemos sagnomspundne ubåd - ligger. Akademiets lærer vil have hende til at aktivere ubåden og en masse utrolige teknologiske genstande. Genstande der i de forkerte hænder ville kunne ødelægge verden. 

"Datter af dybet" er - som mange af Riordans andre bøger - virkelig spændende og velskrevet. Man bliver fanget af historien fra første side og den er svær at slippe igen. Riordans karakteristiske humor fylder også i den her, men den er ikke sjov-sjov på samme måde som Percy og Chase-bøgerne.

Hvis man er fan, må man ikke snyde sig selv for endnu en skøn læseoplevelse og hvis man ikke tidligere har læst noget af Riordan, kan denne være et godt sted at starte. Der er masser af drama, hemmeligheder og fantastiske våben og teknologi - selv en abe der laver mad og ser bagedyst!

Tak til Carlsen for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: Daughter of the Deep
På dansk ved: Vibeke Nielsen
Udgivet: 2021 (på engelsk) og 2022 (på dansk)
Antal sider: 384
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar