mandag den 23. december 2013

Louise Haiberg; Oprører


Louise Haiberg; Oprører (Dæmondræberen, #1)

Jeg tænkte lidt i starten at det her bare var ligesom alle de andre engle/dæmon-bøger jeg efterhånden har læst, men jeg må sige at jeg blev glædelig overrasket!

Vi følger Dominic er en af Lucifers sønner, en dæmon der har udkæmpet mange krige på jord og som har nydt at pine sjæle i Helvede. Det vil sige, indtil han begyndte at kede sig. Han finder ud af at der er meget større glæde og tilfredsstillelse i at slå sin egen slags ihjel, men det er ikke helt ufarligt. Dominic befinder sig pludselig på flugt fra sine gamle venner og han begynder at opgivet håbet om at engang at få fred og ro. Indtil ærkeenglen Michael tropper op og tilbyder ham noget han ikke kan sige nej til.

Dom får nu fred og ro til at nyde tilværelsen, penge, sprut og kvinder, indtil han bliver kontaktet af en falden engel der viser sig at være mere betydningsfuld end han kunne forestille sig.

Bogen er godt skrevet og Dominic har virkelig humor (det vil han i hvert fald gerne udstråle) og forstår virkelig at pisse alt og alle virkelig grundigt af. Udover at følge Dominic i nutiden, rejser vi tilbage i tiden og ser hans kamp fra en af Lucifers ynglings engledræbere, til eftersøgt dæmondræber. Dette er med til at give et indblik i hvilke følelser og tanker Dominic gjorde sig inden han traf sig valg om at blive på jorden og passe på menneskene.

Læs den hvis du har brug for en lidt anderledes og dog stadig meget traditionstro engle/dæmon-bog, som er fyldt med kampscener, blod samt venskab og kærlighed. 

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i 2013
482 sider

Ingen kommentarer:

Send en kommentar