tirsdag den 17. november 2015

Harlan Coben; Seks år


Harlan Coben; Seks år

Bagsidetekst:
Han aflagde et løfte. Nu må han bryde det. Det gælder liv eller død.

Det er seks år siden, Jake Fisher var vidne til, at hans livs kærlighed, Natalie, giftede sig med en anden mand. I seks år har Jake begravet sig i sit arbejde på universitet. I seks år har han holdt sit løfte til Natalie om at lade hende være i fred, og i seks år har tanken om Natalie og hendes ægtemand, Todd, pint og plaget ham.

Da Jake falder over Todds dødsannonce, kan han ikke nære sig for at deltage i begravelsen. Her får han et glimt af Todds enke, sådan som han havde håbet - men kvinden er ikke Natalie.

Jake sætter sig for at opklare, hvad der er sket med Natalie, og inden længe er han viklet ind i et spind af løgne og bedrag, der er tæt på at koste ham livet.

Inderst inde havde Jake nok aldrig troet at han ville få muligheden for at gense Natalie. Han havde afgivet et løfte om at lade hende være og det har han holdt. Men den formiddag på kontoret hvor han ser dødsannoncen for Todd, manden som Natalie vagte frem for Jake, ved Jake at han vil komme til at bryde det løfte. Han tager af sted til begravelsen. Ser en familie i sorg og ser en enke der begræder sin ægtemand - enken er bare ikke Natalie!

Jake bliver i første omgang forundret og forvirret - hvor er Natalie? Han er da sikker på at det er den rigtige begravelse han er til, er han ikke? Jake kan ikke ryste tanken om hvad der er sket med Natalie af sig og han begynder at grave. Først i perioden på de seks år siden han sidst så hende. Det hjælper ham ikke meget. Så begynder han at grave dybere og længere tilbage i tiden. Snart står det klart for Jake at Natalie bestemt ikke var den hun gav sig ud for at være.

Jo dybere han graver, jo mere forstår han at han er på sporet af noget stort - noget der ikke kun omhandler Natalie, men mange andre. Endda nogen i hans nærmeste omgangskreds. Hvem kan Jake stole på, når han måske ikke engang kan stole på sig selv og vil han finde frem til Natalie i tide?


"Seks år" er en thriller der kravler under huden på en. Lige som med "Savner dig" formår Harlan Coben at holde læseren hen i uvished i meget lang tid. Langsomt bliver der bygget mere og mere på, men der bliver aldrig afsløret noget endegyldigt, før helt til sidst. Jeg er vild med den måde at skrive på, for det medfører at man som læser hele tiden lige skal have et kapitel mere mens man sidder neglebidende på kanten af stolen. Man tør aldrig helt læse videre, men videre vil man!

Selvom der er steder i bogen hvor jeg synes vi enten kommer lidt for langt ud eller handlingen bliver lidt for meget, så ødelægger det ikke helhedsbilledet af bogen og fortællingen. Jeg kan især godt lide Jakes tørre humor og kommentarer og han er ikke bange for at sige sin mening. Han bliver presset helt derud hvor han ikke kan bunde, men på en eller anden måde formår han dog stadig at gøre det med en vis humor - det tager jeg hatten af for.

En thriller der passer godt til efterår, regn, rusk og indendørs hygge.

Tak til Plusbog for e-bogen!

Fakta:
Forlag: Gad
Original titel: Six years
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 300
Læst på dansk og som e-bog
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar