fredag den 6. januar 2017

Livet som mor #10: Jul, nytår og fødselsdag

Livet som mor #10: Jul, nytår og fødselsdag

Jeg har skrevet lidt om hvordan det var at holde jul med Iris for første gang, så det vil jeg ikke fortælle mere om. I stedet vil jeg fortælle lidt om nytårsaften - som jo blev stille og rolig i år. Iris fik ikke sovet så meget i løbet af eftermiddagen som hun plejer, fordi mange allerede der var ude og skyde krudt af. Heldigvis var hun stadig og glad og smilende hele aftenen, selvom man godt kunne mærke på hende at hun var træt.

Da vi havde spist aftensmad, blev hun og far pakket godt ind, og så gik de ud og så på fyrværkeri. Hun havde sikkerhedsbriller på - bare rolig! Hun blev lidt forskrækket over lydene, men blev ikke ked af det og synes vist i det hele taget at det var ret spændende. Hun kom i seng lidt senere end normalt, men sådan er det jo med de dage hvor programmet skubber det hele. Hun vågnede dog omkring midnat da der begyndte at blive fyret mere af og efter klokken 24, var det svært at skelne krudtlyd og hendes lyde i babyalarmen - omkring kl. 01 vækkede vi hende og gik hjem i seng. Det var lidt hårdt at skulle op igen allerede 5 timer efter jeg var kommet i seng, men fik heldigvis slappet godt af på sofaen mens hun sov om eftermiddagen.

Så blev det mandag og dagplejestart igen. Hvor blev den juleferie lige af? Synes ikke vi fik nået noget af det jeg gerne ville, men Emil lå også syg hele ferien, så ham var der ikke meget go i. Nu er det hverdag igen, og dagene går hurtigt.

I dag fylder Iris 11 måneder! Så er det rundt og 1 år næste gang. Det er slet ikke til at fatte. Når jeg tænker tilbage på de tre-fire første måneder, som jeg bare syntes gik SÅ langsomt, er de sidste måneder bare gået så hurtigt. Måske fordi der sker så meget med hende nu? Hun snakker (altså ikke ord, men pludren) hele tiden! Rejser sig op af alt og kan næsten gå selv. Hvor blev den lille baby af, der bare lå og nød livet i mine arme?

Jeg glæder mig dog til at fejre fødselsdag! Har købt en fin guld ballon formet som et 1-tal og går lidt og tænker på, om hun skal have lov til at smadre en kage! Emil og jeg ved også godt hvad vi skal give hende i gave, men det må I vente med at finde ud af til næste indlæg!

Godt bagnytår herfra!

2 kommentarer:

  1. Hvis hun får en smadrekage, så husk at tage billeder, for det vil jeg gerne se :) hehe

    SvarSlet