fredag den 15. december 2017

Stephanie Garber; Caraval [Sponsoreret]

Stephanie Garber; Caraval [Sponsoreret af Turbine]

Bagsidetekst:
En legendarisk konkurrence.

En tryllebindende kærlighedshistorie.

Et ubrydeligt bånd mellem to søstre.

Velkommen, velkommen til Caraval ... Pas på, du ikke lader dig rive med.

Jeg fik "Caraval" i en OwlCrate tidligere i år og jeg var mystificeret af forsiden, bagsideteksten og løftet om magi og mystik som den lovede. Da jeg så at den kom på dansk blev jeg endnu mere ekstatisk, for så vidste jeg, at chancen for at jeg fik den læst, var endnu større. Nu har jeg læst den og jeg kan sige to ord: LÆS DEN!

Jeg har tidligere læst "Nattens cirkus" som også handler om et cikus, magi, kærlighed og hævn. Jeg havde ikke troet at nogen anden bog kunne indfange stemningen, lydene, smagene og alle de andre sanseindtryk af cirkus som den gjorde - jeg tog fejl. "Caraval" klarer dette på fineste vis. Jeg blev trukket ind i en magisk verden, hvor intet er hvad det giver sig ud for at være, hvor alle har noget at skjule og hvor hemmeligheder og løgne styrer dagsordenen. Til en verden af smukke kjoler der skifter udseende efter humøret, til mørke tunneller der forstærker dine dystre tanker og mystiske personer spiller mange forskellige roller.

"Caraval" er ikke blot en fortælling om et cirkus der er fyldt med magi og som kan opfylde dit højeste ønske. Det er også en fortælling om to søskende der vil gøre alt for hinanden - endda dø. "Caraval" fortæller hvordan båndet mellem to piger kan styrkes når faren er voldelig og afstraffer dem på skift, alt efter hvem der har forbrudt sig imod ham og hans regler. Vi får historien om en familie i forfald, om to unge piger der mangler og savner deres mor, og om deres kamp for at finde ud af hvad de hver især ønsker af deres fremtid. At tryghed og sikkerhed ikke nødvendigvis betyder at man er lykkelig. Scarlett ønsker en tryg fremtid for sig selv og sin søster, Donatella, men søsteren ønsker brændende at Scarlett ville løsne lidt op og prøve at leve livet lidt.

Jeg er vild med Scarletts forandring bogen igennem, fra den stille pige, der udelukkende tænker på sin søsters ve og vel, hvor alle beslutninger drejer sig om hende, til en ung kvinde der rent faktisk tør tænke på hvad hun selv vil og hvad hun selv ønsker. Selvom Scarlett godt kunne irritere mig lidt en gang imellem, hun er lidt klynkende til at starte med, så går det over, jo længere ind i Caraval hun rejser og jo dybere ind i spillet hun dykker. Jeg har opsnappet af der er en to'er, som jeg håber kommer til at blive fortalt af Donatella, for hun har også hemmeligheder og jeg er sikker på at hun også kan meget mere end blot at være flirtende, charmerende og smilende.


Hvis du er til duften af candyfloss, til spejlsale hvor alt bliver forvrænget så man ikke kan se sandheden, personer i forkældning, magi og kærlighed der først er utænkelig, for til sidst at blive uvurderlig, så er det er helt klart en bog for dig! Jeg er total hooked og ville ønske at jeg selv kunne besøge Caraval - men igen, man skal passe på hvad man ønsker!

Tak til Turbine for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Turbine
Original titel: Caraval
Udgivet i: 2017 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 413
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar