mandag den 3. juni 2019

Kathryn Ormsbee; The House in Poplar Wood

Kathryn Ormsbee; The House in Poplar Wood

Bagsidetekst:
The Agreement, Death told them, was permanent.

Poplar House would forever be dividede into two parts - East and West. On the east side, Felix would live with his father and Death. On the west side, Lee would live with his mother and Memory. Their parents would never set eyes on each other for the rest of their days. Felix would never see his mother, and Lee would never see his father.

That was the Agreement, and it would stand in perpetuity. The brothers had learned this the hard way.

I april gik det ikke så godt med at få læst på engelsk, hvilket jeg har forsøgt at gøre op for i maj. Jeg har både læst nogle tegneserier på engelsk og nu også denne børneroman. Det er efterhånden lidt tid siden jeg lånte den, men ja, der blev ved med at komme andre bøger i vejen. Jeg er dog glad for at jeg endelig har fået den læst, for det var en meget interessant og spændende læseoplevelse.

Felix og Lee må kun forlade Poplar House sammen én gang om året: ved Halloween. De må gerne mødes på terrassen udenfor huset, men Felix kan ikke komme ind til Lee og omvendt. Deres far kan ikke se Lee og deres mor kan ikke se Felix. Forældrene kan heller ikke se hinanden. Felix arbejder sammen med faren og Death og Lee arbejder sammen med moren og Memory. Sådan er aftalen og sådan har familien nu levet i 13 år - men ikke mere! Felix og Lee har besluttet sig for at bryde forbandelsen - i hvert fald vil de prøve, men det er ikke ligetil og de må lære at stole på deres fjender før det kan lykkes.

Jeg skulle lige ind i historien før jeg helt fangede hvad det gik ud på. Måske har det noget at gøre med at jeg hørte det meste af den som lydbog, men da jeg havde fanget præmissen var jeg virkelig fanget af fortællingen. Ideen om et adskilt hus, hvor de boende ikke kan besøge eller se hinanden var virkelig fascinerende. Samt ideen om at Death, Memory og Passion er virkelig personer, der kan blande sig i menneskers liv.

Historien er mørk, dyster og ikke særlig rar. Felix, Lee og deres fjende Gretchen vil opklare et mord, men det viser sig at være meget mere end det. Familiehemmeligheder og intriger optrevles. Drenge bliver til unge mænd og må bevise deres værd. Pigen der ellers var familiens sorte får, må mande (kvinde?) sig op og gøre hvad hun ved inderst inde er det rigtige - også selvom det gør ondt.

Selvom historien er mørk er der alligevel hele tiden et spinkelt lys af håb, som bliver ved med at blafre i udkanten af ens synsvinkel. Spørgsmål er om hovedpersonerne tør træffe de nødvendige valg, for at få flammen til at brænde stærkere og lade håbet om en bedre fremtid sejre.

Fakta:
Forlag: Chronicle Books
Udgivet i: 2018
Antal sider: 344
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar