mandag den 10. februar 2020

Julie M. Day; Den sidste alliance [Anmeldereksemplar]

Julie M. Day; Den sidste alliance (Grænsen til Trafallas, #3) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Han sukkede dybt. Dybere, end jeg havde ønsket. Noget ved hans suk lød, som om dette var håbløst.
"Vi vil kæmpe," sagde han med en skuldertrækning.
"Og hvem vil vide?"
Han så på mig, som havdej eg stillet det værst tænkelige spørgsmål.
"Det må tiden vide."

I håbet om at få Zachos tilbage er Grace fast besluttet på et tage på en skæbnesvanger rejse til Nord. Men hendes prøvelser er kun lige begyndt. Krigen sniger sig nærmere, alliancer må indgås, fjenden bliver stærkere, og hemmeligheder afsløres med sønderrivende konsekvenser. Intet er, som det umiddelbart ser ud, og en lukkelig slutning syntes meget langt borte.

Vil Grace nå til Nord, inden krigen for alvor bryder løs? Og kan hun redde både menneskeheden, elverne i Trafallas og Zachos?

Det var lidt med en klump i halsen at jeg gik i gang med denne bog. For det første fordi jeg var spændt på hvordan det hele skulle ende, men også fordi jeg vidste at det ville blive trist at sige farvel til Grace og alle de andre. Dog vinder nysgerrigheden altid - for jeg vil jo gerne se hvordan det hele ender!

Jeg vil også indrømme at jeg er meget godt tilfreds med den afslutning som Grace får. Ikke at den måske er overraskende, men jeg synes det var dejligt at Julie gav hende den afslutning hun fortjener. Også selvom det ikke er nemt for Grace at indse, så kommer hun dog overens med det og jeg tror inderst inde at hun ved at det er det rigtige. Hun står overfor mange svære valg i løbet af bogen, og selvom ikke alle hendes beslutninger er lige gode, handler hun med hjertet - også på trods af at det er knust.

Undervejs hører vi også fra Otera, og ja, hun er en kælling, men det er helt rart at se hende ryste i bukserne over bl.a. Kruux og den magt han har. Jeg tror at hun i sin stræben efter magt og hævn, har glemt hvilke kræfter hun leger med. Hun begår stadig uhyrligheder, men der er noget ved Kruux der skræmmer hende. Om hun når så langt som til at fortryde hvad hun har sat i verden, tvivler jeg på. Hun er stadig opsat på at blive hersker, men vejen dertil er måske ikke helt som hun havde troet.

Grace kæmper for at nå til Nord og det er et kapløb mod tiden. Kruux kan på en eller anden måde fornemme hvor hun er, så hun og hendes følge er aldrig i sikkerhed. Undervejs lærer hun både at sætte meget pris på sit bånd til Ethellion og samtidig hade ham, for at have knyttet sig så meget til hende. På sin vis må det også være pain in the ass hele tiden at have en der kan fornemme hvordan man har det. Dog lærer hun også ting om Ethellion og Zachos, som sætter tingene i et andet lys og det var noget af det der overraskede mig mest. Det vender alting på hovedet og Grace har svært ved at acceptere denne nye sandhed.

Alt i alt er det stadig en fremragende fantasy fortælling. Der er steder hvor den føles lang, men der er også mange tråde der skal bindes knuder på. Jeg var dog fanget af historien og jeg nød den. Grace har mere power end i de forrige, omend hun nogle gange stadig kan være for klynkende. Hun stilles også i umulige situationer, så måske er det forståeligt nok. Hvis man har læst de forrige, skal man selvfølgelige have slutningen med og hvis man endnu ikke har kastet sig over den, kan hele serien varmt anbefales!

Tak til Leatherbound og Julie M. Day for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Leatherbound
Udgivet i: 2019
Antal sider: 564
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar