tirsdag den 11. januar 2022

Robert Kondo; The Dam Keeper

Robert Kondo; The Dam Keeper 1-3

Bagsidetekst:
Life in Sunrise Valley is tranquil, but beyond its borders lies certain death. A dangerous black fog looms outside the village, but its inhabitants are kept safe by an ingenious machine known as the dam. Pig’s father built the dam and taught him how to maintain it. And then this brilliant inventor did the unthinkable: he walked into the fog and was never seen again.

Now Pig is the dam keeper. Except for his best friend, Fox, and the town bully, Hippo, few are aware of his tireless efforts. But a new threat is on the horizon—a tidal wave of black fog is descending on Sunrise Valley. Now Pig, Fox, and Hippo must face the greatest danger imaginable: the world on the other side of the dam.


Jeg er glad for at jeg er blevet så glad for at læse tegneserier igen, for der findes virkelig mange gode derude. ”The Dam Keeper” er endnu en titel jeg har set anbefalet af Julie på Instagram og jeg bestilte den fluks hjem. Nu har jeg læst alle tre bind og jeg må indrømme at jeg var meget berørt til sidst – det er sjældent at en tegneserie kan få mig til at græde!

Serien omhandler den lille Pig, der er blevet vogter af byens dæmning efter hans far. Faren gik en nat ud af den forbudte dør – ud til tågen der bringer død og ødelæggelse med sig. Han ville finde en kur, men efterlod Pig alene tilbage. Nu går Gris i skole, passer dæmningen og holder sig for sig selv. Han har kun en ven, Fox.

En dag begynder der at ske noget med tågen. Den slår hårdere og hårdere og til sidst går dæmningen i stykker. Pig, Fox og Fox’s ven, Hippo, befinder sig pludselig på den forkerte side af dæmningen og her opdager de at de ikke er alene. De begiver sig ud på et storslået eventyr, med mange farer, mange hemmeligheder og et spirende håb om, at de kan redde byen.

”The Dam Keeper” er med sine simple, men stemningsfulde illustrationer, en virkelig rørende fortælling om at blive efterladt, om ensomhed og om hvor meget man vil ofre for at opnå storhed. Samtidig er det en hjertevarm historie om venskab, om at tro på sig selv, om håb og drømme. Der er så meget liv og så mange følelser at læse i personernes ansigtsmimik og det gik lige i hjertet på mig, mens jeg læste. Der er en vis melankoli og desperation i historien og som læser bliver man virkelig investeret i personerne og især i Pigs kvaler og sorg.

Det er en smuk og meget anderledes tegneserie, men helt bestemt værd at læse. Teksten er ikke svær og historien er nem at forstå, så jeg vil tro at store børn, der er god til engelsk, sagtens kan være med her – ellers kan forældrene læse højt.

Fakta:
Forlag: First Second
Udgivet i: 2017 (bind 1)
Antal sider: 160
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar