mandag den 14. marts 2022

Rikke Havner Alrø; Stormtid [Anmeldereksemplar]

Rikke Havner Alrø; Stormtid [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
"I samme sekund jeg rører ved hans hud, suser jeg ned i en hvirvlende malstrøm, hvis midtpunkt er et par sorte øjne, der ser intenst på mig. Er det sådan, det føles at røre ved en underjordisk mand? For det er lige, hvad han er."

Maren er 32 år og bor i Odense. Det lyder måske meget normalt, men Maren er ikke et menneske. Hun er en ellekvinde. Det har hun altid vidst, men hun ved ikke, hvad det betyder. Hun er også ligeglad.

Hendes magiske ophav har givet hende et job hos det mystiske firma, Urtid, der laver lommeure og smykker. Hendes titel er projektleder, men det er kun et dække. I virkeligheden er hun hemmelig agent, og på alle hendes missioner rejser hun i tiden.

På en rejse til 1920 går noget galt, og det bliver startskuddet på en række begivenheder, der vender op og ned på alt. For hvem er Maren egentlig? Hvem er hendes mor og far? Og hvem er de magiske skabninger, der nu begynder at trænge ind i hendes liv?


”Stormtid” er fantasy, magi og tidsrejser for voksne og det er rigtig fedt at der også er fantasy for det voksne publikum, men hvis det ikke var fordi personerne var voksne (af alder), kunne det sagtens have været en ungdomsbog. Faktisk synes jeg ikke at hovedpersonen, Maren, opfører sig som en på 32, men nærmere en på 22. Hun er ikke umiddelbart en karakter jeg kommer til at holde af. Der er alt for meget drama omkring hendes personlighed. Hun snakker irriterende, er opfarende og egoistisk.

Derudover blev Maren og Esbens forhold udpenslet hele tiden og så igen. Det havde – for mit vedkommende – ikke være nødvendigt konstant at blive mindet om at de er vilde med hinanden og at de vil rive hovedet af enhver der stiller sig i vejen. Det mindede mig lidt om Edward og Bella i ”Twiligth” – deres sværmeri og ”åh-han-er-perfekt”-beskrivelser.

Hvilket leder mig hen til den sproglige del af bogen. Bogen er lang. Næsten 500 sider. Den kunne godt have stået skarpere, fx kunne jeg godt have undværet de små historier fra bipersonernes synsvinkel. Jeg kan på sin vis godt forstå at de er med, men historien havde også fungeret godt uden dem. De mange engelske udtryk var heller ikke lige min kop the.

Når det så er sagt så var jeg alligevel revet med af historien. Jeg forstod godt Marens frustrationer over at være blevet holdt hen med løgne og skjulte dagsordener hele sit liv. Tidsrejse-delen fungerede også godt, det ville jeg gerne have set meget mere til og så synes jeg det med duftene var rigtig fedt. At hver person har en signaturduft der også stemmer overens med hvordan de er som person. Og så er bogen bare smuk – både med og uden dust jacket. Jeg er vild med detaljerne og den stemning forsiden skaber.

Jeg har dog ikke afskrevet serien og jeg vil meget gerne læse videre om Maren og alle de andre – for der er virkelig lagt op til at faren lagt fra er drevet over. 

Tak til forlaget Superlux for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Superlux
Udgivet i: 2021
Antal sider: 494
3 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar