onsdag den 2. november 2022

Boris Hansen; De falske liv [Anmeldereksemplar]

Boris Hansen; De falske liv (Tavse verdener, #2) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
"Vi kan rejse ind i bøger. Ændre dem indefra. Og nu er grænserne mellem virkelighed og fiktion ved at gå i opløsning."

En magtfuld elite er på kanten til at ændre både bøgernes og virkelighedens verden for altid. Og Olivia Alby og hendes team er muligvis de eneste, der kan standse dem.

Olivias efterforskning leder hende til "Askekrøniken", en serie af fantasy-bøger, der var centrum for en af Ministeriets missioner for nylig. Nu er hun nødt til at finde ud af, hvad der gik galt på den mission, inden den næste bog i serien åbner sig i Strømmen, og en altomfattende krig bryder ud.

Men farerne lurer også ude i virkelighedens verden. Den nådesløse massemorder Victor er trådt ud af sin bog i sin egen jagt på sandheden - og på Olivia og hendes hold.


Holy moly! Hold nu op for en læseoplevelse.

Jeg blev lidt tvunget til at få læst ”Den usynlige krig”, da jeg fik ”De falske liv” til lektør, og som jeg skrev i min anmeldelse af den, fik jeg den ikke læst da den udkom fordi den bare var alle steder og det ødelagde simpelthen min lyst til at læse den. Nu er jeg til gengæld rigtig glad for at jeg har fået både bog et og to læst.

Nu har jeg jo så været heldig at læse ”De falske liv” før mange andre (muhahah!) og jer der ikke har læst den endnu, I er in for a treat. For wow en læseoplevelse.

Boris formår på flotteste vis at bibeholde det ekstremt høje niveau som han lagde for dagen i første bind. Jeg ved ikke om han følte det her var den svære to’er, men han har i hvert fald ramt hovedet på sømmet og skrevet endnu en page turner.

Der er stadig masser af action, masser af brødkrummer og ledetråde. Jeg er dybt imponeret over at han kan holde styr på det hele. Det må kræve et overblik uden lige og jeg tager hatten af for ham. Hvor jeg nu havde første bind i så frisk erindring, fandt jeg i hvert fald ikke nogen huller i historien hvor jeg undrede mig. I hvert fald ikke mere end det nok var meningen at jeg gjorde.

Tempoet er højt og siderne vender virkelig sig selv. Som læser må du bare have mere og mere indtil sidste side er vendt og du endnu en gang sidder mindblown tilbage og faktisk er lidt i tvivl om hvad du har læst.

I ”De falske liv” kommer vi endnu tættere på vores hold af fiktionsagenter. Vi lærer dem og deres hemmeligheder bedre at kende og hermed også hvorfor de agerer som de gør. Men selvom vi bliver klogere er der alligevel stadig usagte ting vi intet kender til. Jeg har på fornemmelsen at vi kun har kradset i overfladen og at der gemmer sig meget mere.

Jeg er virkelig glad for at jeg endelig har fået taget hul på denne serie. Det tegner virkelig godt og jeg glæder mig til at læse videre.

En enkelt ting vil jeg dog sige – selvom den er slået op som ungdomsbog, kræver det altså virkelig sin læser at være med her. Der er så mange ting at holde styr på og det kan være svært at holde tungen lige i munden. 

Bogen er først modtaget til udarbejdelse af lektørudtalelse og sidenhen som anmeldereksemplar fra forlaget.

Fakta:
Forlag: CarlsenPuls
Udgivet i: 2022
Antal sider: 576
6 ud af 6 stjerner 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar