onsdag den 11. oktober 2023

StineStregen; Voksenværk [Anmeldereksemplar]

StineStregen; Voksenværk [Anmeldereksemplar]

Beskrivelsen af bogen på Saxo:
En stribebog om livet som kvinde set gennem StineStregens sårbare, sjove og skarpe pen. Hvad sker der, når man begynder at få styr på sin uddannelse og sit arbejdsliv - og alle omkring en kaster sig ud i parforhold og børn? Og hvordan reagerer omverdenen, hvis man faktisk ikke vil have børn?

Det er ingen hemmelighed at jeg er stor fan af Stine og hendes tegneserier. Jeg er pjattet med hendes enkle og alligevel detaljerede streg. Hun formår med meget få streger at gøre det helt klart hvordan hendes karakterer har det. Hvilket gør dem utrolig troværdige.

”Voksenværk” er tredje del af Stines ”opvækst”-serie, eller hvad man nu kan kalde det. De to første ”Det bliver et langt liv” og ”Forklædt som voksen”, handler henholdsvis om de svære teenageår og årene som ung voksen. Og der er masser af ting at tage fat på!

I ”Voksenværk” tager Stine fat på en ny problematik: at være voksen uden at have lyst til at få børn.

Som en med børn, kan netop den tankegang være svær at sætte sig ind i – og så alligevel ikke. For det hele kommer ned til om man har lyst til at få børn. Den lyst kan være svær at sætte ord på og endnu svære at forstå, hvis man netop har den.

Stine forklarer – som kun hun kan – hvordan det er at blive konfronteret med netop dette fravalg af børn. Hvordan hun føler samfundet og hendes omgangskreds ser hende. Hvordan det får hele til at føle, når hun gang på gang skal forsvare sin manglende lyst til at få børn.

For er det nødvendigt at få børn, hvis man ikke har lyst? Som en af striberne i bogen viser, er man – ifølge en artikel i Politiken – først fuldendt som kvinde, når man har fundet den mand, man vil have børn med. Og helt ærligt, det er da noget fis.

Hvis du har læst de to foregående bøger i serien, skal du ikke snyde dig for denne. Den er stærk, ærlig, tankevækkende og smuk og Stine slår igen hovedet på sømmet og rammer virkelig mange med sin historie.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Gads Forlag
Udgivet i: 2023
Antal sider: 144
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar