fredag den 25. september 2015

Paula Hawkins; Kvinden i togetPaula Hawkins; Kvinden i toget

"Kvinden i toget" handler om Rachel, der følger den samme rutine hver morgen. Hun tager toget ind til London sammen med alle de andre pendlere. På ruten holder toget stille foran et bestemt hus og Rachel betragter det smukke unge par, der bor der. Hun fantaserer om dem, hvad de hedder, hvordan deres liv er. I hendes hovedet er parrets liv helt perfekt. En morgen ser Rachel noget dybt chokerende fra sit vindue i toget - og kort efter er kvinden forsvundet fra huset. Rachel kontakter politiet og begynder at blande sig i efterforskningen. Men kan politiet stole på Rachel som et vidne? Og kan Rachel stole på sine egne øjne?


Rachel bor hos en veninde. Hun tager toget til London hver morgen for at "gå på arbejde", men i virkeligheden cirkulerer hun rundt i byen, går på biblioteket eller på pub, nok mest sidste nævnte. Rachel er fraskilt, hendes mand var utro og nu er han gift med elskerinden, har en lille datter og bor stadig i det hus han købte med Rachel.

Hver morgen kører Rachel forbi huset på vej til London, men hun kører også forbi et andet hus på den vej. I det hus bor det unge par, som hun i sin fantasi har døbt Jason og Jess. Smukke, unge og forelskede ser de ud fra toget når det holder stille ved sporet. En morgen er Jess væk og kort forinden har Rachel set Jess med en anden mand end Jason. Rachel bliver mistænkelig og så går den frygtelige sandhed op for Rachel - Jess er forsvundet!

Rachel føler at hun bør fortælle nogen hvad hun så den aften, men hvem? Hun er alkoholiker, får black outs når hun drikker, har ikke noget arbejde og har flere gange chikaneret sin eksmand og dennes nye familie, eller har hun nu også det? Efterhånden som Rachel får gravet sig dybere og dybere ned i efterforskningen og kommer ud på så mange sidespor at hun ikke selv kan holde styr på det, begynder andre minder at komme op til overfladen. Minder om hvordan det egentlig foregik når hun drak og mindet om den lørdag aften hvor Jess, som i virkeligheden er Megan, forsvandt!


Da jeg læste at denne bog skulle minde om "Kvinden der forsvandt", var jeg solgt og vidste jeg måtte læse den. I forhold til den, synes jeg dog at "Kvinden i toget" var længe om at komme ordenligt i gang. Det første lange stykke tid læser man kun om Rachels alkoholproblem, hendes black outs og dårlige samvittighed og Megans ægteskabelige problemer.

Jeg tænkte længe "hvornår sker der noget?" - men det skal jeg lige love for at der gjorde til slut! De sidste 50-100 sider var virkelig spændende og på det tidspunkt kunne jeg ikke lægge iPad'en fra mig igen.

Som læser sidder du med et stykke velformuleret, gennemarbejdet og solidt stykke litteratur, med halve sandheder og hints som først bliver til noget til sidst - det synes jeg er rigtig fedt! Jeg ville dog ønske at der havde været lidt mere aktion fra start af, for det har taget mig lang tid at læse den - det kan også skyldes træthed efter arbejde mm. det skal jeg ikke udelukke.

Mit råd er, hvis du vil læse den, gå i gang og hold dig i gang - for den er virkelig et værd!

Tak til Plusbog for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Original titel: The Girl on the Train
Forlag: Gyldendal
Udgivet i: 2015 (både på engelsk og dansk)
Antal sider: 400
Læst på dansk og som e-bog
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar