tirsdag den 26. januar 2021

Sara B. Elfgren og Karl Johnsson; Vei - bog 2 [Anmeldereksemplar]

Sara B. Elfgren og Karl Johnsson; Vei - bog 2 [Anmeldereksemplar fra Cobolt]

Bagsidetekst:
Vei har gjort sine guder stolte. Hun er deres ubesjerede forkæmper i meistarileikir. Men det brutale gladiatorspil er langtfra ovre, og det bliver hele tiden vanskeligere at skelne ven fra fjende. Til sidst står Vei over for afgørende valg. Hvad er værd at kæmpe for? Og hvor meget er hun parat til at ofre?

Sikke en storslået slutning på historien om Vei – og sikke en moppedreng af en tegneserie! Andet bind i serien om Vei er på ikke mindre end 220 sider! Men hvilke 220 sider! Sjældent har jeg læst noget så gennemført.

Vi fortsætter hvor bind et slutter, nemlig med at Vei kæmper mod asernes forkæmpere i meistarileikir – hvilket hun gør meget godt. Hun er indtil videre uovervindelig – selvfølgelig med Lokes hjælp, men guderne spiller på ingen måde fair og snart står hun overfor en modstander som knuser hendes hjerte.

Der er langt mere politik, rænkespil og intriger i dette bind og det klæder historien rigtig godt. Alle personerne har bagtanker og hemmelige agendaer som de vil have ført ud i livet. Hvem kan Vei stole på – hvis der overhovedet er nogen?

Det er ikke en tegneserie man bare så læser på en time. Det er en tegneserie hvor man som læser bruger lang tid på både at læse teksten og illustrationerne. De to dele fungerer rigtig godt sammen og selvom historien er spændende, og sikkert godt kunne fungere uden illustrationer, er illustrationerne netop det der bærer fortællingen. De er detaljerede, flotte og utrolig stemningsfulde. Vi kan mærke Veis fortvivlelse, hendes håb, hendes kærlighed. Vi kan fornemme Lokes utilregnelige personlighed. Guder og jætternes had til hinanden. Følelser står virkelig tydeligt frem og jeg sad flere gange med en klump i halsen.

Jeg roste første bind, og jeg fortsætter mine roser til andet bind. Det er virkelig en læseoplevelse i særklasse og det er helt sikkert en historie jeg vil vende tilbage til. Den er fabelagtig – læs den!

Tak til Cobolt for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Cobolt
Udgivet i: 2020
Antal sider: 220
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar