onsdag den 17. juli 2024

Karina Dahl-Olsen; Plan B - Jeg vil leve, før jeg skal dø [Anmeldereksemplar]

Karina Dahl-Olsen; Plan B - Jeg vil leve, før jeg skal dø [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
På jagt efter minder før hendes sygdom tager over, rejser Karina og hendes familie ud på en dramatisk jordomsejling. Lægen er klar i spyttet, da Karina efter længere tids smerter i kroppen søger svar på sine symptomer. Den 35-årige mor til to har arvet samme bindevævsygdom, som langsomt tog hendes egen mor fra hende i en alt for tidlig alder. Den livsændrende dom tvinger hende til at lægge en ny plan for livet – Plan B, som går ud på at skabe så mange gode minder sammen med familien som muligt, inden sygdommen overtager hendes liv. 

Med sejlbåden Evy tager Karina og hendes familie på en jordomsejling, der skal ændre alt. Plan B er den virkelige historie om 1000 dages eventyr, som fører den danske familie gennem troperne, til møder med indfødte stammefolk og lander dem midt i en kartelkrig i de mexicanske gader.

Undervejs må de lære at overgive sig til det uventede, kæmpe med overvejelserne om at give op og rejse hjem, ligesom de må indse, at turen til paradis langt fra altid kan gå efter planen.


Jeg har gjort noget jeg ellers meget sjældent gør. Jeg har læst en faglitterær titel. Ja, det er rimelig vildt – det er ellers ikke lige mig. Men da Karina tog kontakt til mig og spurgte om jeg ville anmelde hendes bog, blev jeg alligevel nysgerrig.

Og det er jeg glad for at jeg gjorde. For selvom bogen ikke er særlig lang, under 200 sider, så er det alligevel en historie der var meget fascinerende at høre. Bogen er lyttet som lydbog og den blev lyttet på meget kort tid.

Jeg har nogle gange tænkt på dem der sætter hele deres liv på pause og vælger at rejse ud i verden. Enten alene eller sammen med deres familie. Det er ikke noget for mig, jeg er nok for meget tryghedsnarkoman til at det ville fungere, men jeg synes det er prisværdigt at man gør. Det må både være skrækslaggende og livsbekræftende på samme tid.

Og ud fra Karinas historie, er det netop det. Tanker om det er godt for børnene, om man kan klare alle de prøvelser man skal igennem, om forholdet kan holde, om de overlever og meget meget mere. Men samtidig beskriver hun også en samhørighed med de mennesker de møder. Både de andre sejlere, der har gjort det samme som dem, men også de mange mennesker de møder undervejs og som hjælper dem på den ene eller anden måde.

Den omstillingsparathed det må kræve, er fascinerende. Igen, det er ikke noget for mig, men hvor må det være en storslået oplevelse at se tilbage på. At man kom igennem det. Overlevede og måske endda kom stærkere ud på den anden side. Utroligt.

Karinas mange beskrivelser af natur får rejselysten frem i en og det kunne da godt tænkes at USA skal krydses i bus eller autocamper på et tidspunkt, men så bliver det nok ikke vildere end det.

Jeg gik ind til denne læseoplevelse med et åbent sind og ikke rigtig de vilde forventninger, men jeg har fået en storslået rejsebeskrivelse, en erindring om en livsomvæltende beslutning og et indblik i at vi mennesker kan rigtig meget – måske endda mere end vi går og tror.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: People’s
Udgivet i: 2024
Antal sider: 186
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar