onsdag den 9. oktober 2024

Benedict Mirow; Jagten begynder [Anmeldereksemplar]

Benedict Mirow; Jagten begynder (Krøniken om Mistle End, #2) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Den mørke druide, Crutch, har forladt Mistle End sammen tornmagikerne, og alt er igen roligt i den lille by. Lige indtil en meget vigtig bog - Bogen om de forsvundne stier - bliver stjålent og bringer hele Mistle End i fare.

For at få bogen tilbage rejser Cedrik og hans venner Emily og Elliot i al hemmelighed til London, men turen viser sig at være farligere end først antaget. Formskiftere og magikere er nemlig ikke velkomne i London, hvor vampyrerne hersker. Snart begynder en hæsblæsende jagt, hvor de tre venner ikke blot må undslippe vampyrerne, men også stå over for Crutch og hans tornhekse. Er Cedrik klar til at møde sin forhenværende ven, og hvad har Crutch med den stjålne bog at gøre?


"Mistle End"-serien er endnu en serie man kan kaste sig over, hvis man ikke helt er klar til Harry Potter - eller hvis man bare vil have en virkelig god fantasyfortælling.

Jeg var ret opslugt af første bog i serien og fandt den måde opfindsom og original. Der er nok fundet inspiration i rigtig mange andre børneromaner med magi, venskaber og kampen mod det onde, men alligevel synes jeg at "Mistle End" kan noget helt særligt.

Ikke alene fordi den allerede fra start af har kimen til at blive lidt mere dyster i det end så meget andet fantasy for børn. Både i forhold til synet på andre magiske væsner og ikke mindst i hvor langt Crutch er villig til at gå for at få sin vilje.

I "Jagten begynder" er det ikke kun jagten på Crutch der intensiveres, men også jagten på Cedriks mor og de hemmeligheder han håber at få afdækket når han engang finder hende. Det er jagten på et værdifuldt magisk artefakt, som er livsfarligt i de forkerte og det er en jagt på en begivenhed der endnu ikke er sket, men som kan have grufulde konsekvenser...

Så ja, en roman der er væsentlig mørkere end andre bøger og som også indeholder mere mørke væsener end vi er vant til: tornhekse, vampyrer, varulve og woodoo-magi, spiller en stor rolle i den her bog. 

Jeg synes det hele spiller virkelig godt sammen og jeg var fanget fra første side og nød de små glimt af humor, der trods alt er, sammen med dynamikken mellem de tre venner. De tre venner der på en gang både støtter og udfordrer hinanden. 

Bogen kan læses fra omkring 10 år, men vil også kunne fungerer som højtlæsning og det er helt sikkert en historie som kan fange både de yngre og ældre læsere.

Bogen er modtaget i forbindelse med udarbejdelse af lektørudtalelsen og sidenhen som anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Straarup & Co.
Original titel: Die Chroniken von Mistle End - Die Jagd Beginnt
Udgivet i: 2024 (på dansk)
Antal sider: 350
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar