lørdag den 19. november 2016

Christina Nordstrøm; Djævleøens hemmelighed

Christina Nordstrøm & Kirsten Nordstrøm Hansen; Djævleøens hemmelighed

Bagsidetekst:
Da Liam vågner, er han alene. Mark er forsvundet i den sorte, tropiske nat. Sveden springer frem, da Liam rejser sig. Natten er fyldt med lyde, det kribler og pusler overalt. Han husker den kæmpestore edderkop, der kravlede over hans ryg, da Mark var faldet i den gamle brønd. Han husker lyden af slæbende skridt og raslende lænker fra de fanger, der engang var på Djævleøen.

Han tænker på Menneskeæderen, det uhyggelige fængsel han og Mark besøgte. Er Mark igen i det fængsel? Hvem var det, der log så uhyggeligt? Hvem stjal deres båd, så de blev fanget på øen? Liam stirrer ud i mørket. Han må finde Mark, før det er for sent. Han begynder at gå. Langsomt og med tilbageholdt åndedrag.

Da Liam rejser fra Danmark for at besøge sin far i Fransk Guyana, havde han ikke regnet med, at et forbudt besøg på Djævleøen skulle ende på denne måde.

Dette er en historie om to unge gutter der får deres livs eventyr på en forbudt, øde og (måske?) hjemsøgt trope ø. Drengene må være smarte, snarrådige og snedige for at overleve en nat i ukendt land, langt fra andre mennesker der kan hjælpe dem.

Bogen er skrevet i et nemt og let forståeligt sprog, målgruppen er 8-10-årige drenge, der har lyst til et spændende eventyr med fart på. Udover at være en god fiktiv bog, foregår handlingen i et virkeligt miljø, og de fakta vi får at vide undervejs om Fransk Guyana er spændende og er med til at gøre bogen lærerig. Den vil sagtens kunne bruges til et fagligt arbejde i skolen, eller bare som lystlæsning.

Undervejs i bogen er der små illustrationer, der er med til både at opbryde læsningen lidt, men også forklarer hvordan nogle af tingene ser ud. Fx det kort drengene bruger på øen og ikke mindst hvor stor den kæmpestore edderkop var - puha, er glad for det ikke var mig der mødte den!

Alt i alt er det en udmærket læseoplevelse, som jeg er sikker på at målgruppen vil finde spændende og interessant. Jeg er ikke i målgruppen, men alligevel blev jeg suget ind i historien og kunne sagtens sætte mig ind i de rædsler Liam og Mark oplever.

Tak til Griffle for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Griffle
Udgivet i: 2016
Antal sider: 110
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar