onsdag den 23. november 2016

Mads Schack-Lindhardt; Tir-Nâzrals arving

Mads Schack-Lindhardt; Tir-Nâzrals arving

Bagsidetekst:
Forestil dig, at alle de verdener, der nogensinde er skrevet bøger om, eksisterer - at de er lige så virkelige, som den verden, du lever i. Og forestil dig, at der findes et sted, der gør det muligt at rejse til disse verdener. 

Da Sebastian flytter ind i sin afdøde onkels hus sammen med sine forældre, møder han den sære nabo, Martha. Hun er en del af en hemmelig verden hvorfra man kan rejse ind i bøger og ændre historierne. Det venskab, der opstår mellem dem, sender Sebastian ud på et eventyr, der overgår hans vildeste fantasi. Sebastian opdager, at hans familie har tætte bånd til denne hemmelige verden af magi og forunderlige væsner - en verden, hans forfædre var med til at skabe.

Jeg ved godt at man ikke skal dømme en bog ud fra forsiden, men den her forside er virkelig smuk og stemningsfuld. Heldigvis holder forsiden hvad den lover, for historien er også spændende og stemningsfuld.

Jeg ved ikke hvor meget inspireret af Ringenes Herre forfatteren har været, men jeg synes der er tydelige tegn der viser at der er hentet inspiration fra denne fantastiske fortælling. Navnene fx er meget Tolkien-agtige, Navsgenthistarloek, Lharándaz og Thiyaranah, blot for at nævne nogle. At vore helte skal ud på en rejse, mod en ond troldmand, der bor i et tårn, med en sort troldmandskugle, ja, det lyder også bekendt. Samtidig kunne jeg også trække paralleller til "Himmelherren" af Kenneth Bøgh Andersen, for pludselig begynder ting og steder at forsvinde, fordi forfatteren gør noget, præcis som i "Himmelherren". Det er svært at sige om de handler efter deres eget hoved, eller om de blot gør som forfatteren vil have dem til.

Når det så er sagt, så er det virkelig en spændende og original fortælling. Der er de gode helte, en broget folk der samles om et fælles mål. Den onde troldmand, der selvfølgelig nedstammer fra andre onde troldmænd. En masse magi der skal læres, tøjles og styrkes undervejs til det endelige slag. Der er venskaber der opstår, kærlighed måske også. Alt sammen pakket ind i et fantastisk univers, der både virker indbydende og skræmmende.

Sproget er let og malende. Jeg havde nemt ved at forestille mig Tir-Nâzrals krone, Navs underjordiske gange, "Den Fede Gris" og Tågebjergene er virkelig godt beskrevet, uden at det bliver for meget. Tilsat en masse aktion og skønne karakterer, man nemt kan både relaterer til og føle med, er ingredienserne til en god fantasyroman der og det holder!

Jeg har på fornemmelsen at det ikke bliver sidste gang Sebastian ikke holder ord overfor Martha og bliver hvor han er! 

Tak til Mellemgaard for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Mellemgaard
Udgivet i: 2016
Antal sider: 327
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar