onsdag den 2. november 2016

Efterårstag

Efterårstag

Jeg har altid synes at de her tag-lege er helt vildt hyggelige, mest fordi de er en glimrende undskyldning for at fylde internettet med en masse omtale om forskellige bøger. I det her tag gælder det efterår, så altså, en undskyldning for efterårsstemning, boganbefalinger og stemningsfyldte billeder af gulnede blade og skov. Hyggeligt ikke?


Jeg er blevet tagget af Rikke til at svare på 7 spørgsmål læsespørgsmål, så værsgo:

1. Er der nogen bøger, du planlægger at læse i løbet af efteråret?
Jeg har svært ved decideret planlægge hvad jeg vil læse, da jeg læser eget lystbetonet. Så selvom jeg nok har en mental liste over hvad jeg gerne vil læse i en måned, holder den sjældent, da jeg ikke altid lige er i humør til den bog, der burde være den næste på listen. Jeg håber dog meget på at få læst "Toner i natten" af Jojo Moyes, "Harry Potter og det forbandede barn" af J.K. Rowling og sidste bind i Rick Yanceys trilogi, Den femte bølge, blot for at nævne et par stykker.


2. September bringer minder om skolestart: Hvad er den bedste bog, du har læst i skolen? Og hvad var henholdsvis dit yndlingsfag og dit mindst elskede fag i skolen?
Her har jeg to finalister: "De hvide mænd" af Kenneth Bøgh Andersen og "I et spejl, i en gåde" af Jostein Gaarder. Begge to virkelig fantastiske på hver sin måde. "De hvide mænd" er en dystopisk fortælling om et fremtids Danmark, som både skræmte og fascinerede mig. "I et spejl, i en gåde" er en sørgmodig fortælling om sygdom og tro. Nu hvor jeg skriver dette, får jeg helt lyst til at læse dem igen.

Mit yndlingsfag i skolen må blive dansk (på gymnasiet var det latin) og mit mindst elskede fag må være matematik - det lærte jeg aldrig helt at blive gode venner med.


3. Oktober betyder Halloween: Kan du lide uhyggelige bøger og film? Hvis ja, hvilke er så dine favoritter?
Jeg er generelt ikke meget for gys - hverken i bøger eller på film. Jeg har dog læst et par gys og set (efter min mening) rigelig med gyser film. Hvis jeg skulle vælge, må det nok blive "Secret Window" med Johnny Depp, som måske egentlig mere er en thriller - tæller det?

4. Til november er det tid til bålaftener og fyrværkeri. Hvad er den mest spændende bog, du har læst, som virkelig holdt dig fanget?
Uha, det er svært at svare på, der er jo mange at vælge i mellem. Hvis vi skal holde hos i temaet med bål og fyrværkeri, må det blive "Nattens cirkus" af Erin Morgenstern - læs den, så vil I føle stemningen. Ellers må det blive "Pigen og Mørkningen" af Leigh Bardugo, som jeg læste tidligere på året. Helt igennem medrivende, spændende og fantastisk fantasy. Jeg glæder mig meget til at læse 2'eren - for jeg har høje (HØJE!) forventninger til den.


5. Hvilken bog er din foretrukne cosy comfort læsning?
Indrømmet, det er faktisk sjældent at jeg læser en bog mere end én gang, men en jeg har læst mange gange og helt sikkert vil blive ved med at vende tilbage til er "Tigerhaven" af Joyce Sweeney. Det er en ungdomshistorie om familiehemmeliger, kærlighed og om at finde sig selv. Den vil nok føle lidt gammeldags nu, men for mig, holder historien stadig.

6. Hvilken varm drik er din yndlings, når du er fordybet i en god bog?
Jeg er te-drikker! Selvom jeg faktisk elsker duften af kaffe, er jeg aldrig kommet til at kunne lide den drik. Min svigermor var på Mauritius i vinter og der købte hun noget vanilje te med hjem, mmh, den er god! Ellers er jeg vild med Bailey te.

7. Har du nogen planer i løbet af de næste par måneder, du ser frem til?
Som det første skal jeg til Bogforum for anden gang. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Det var en god, spændende og hård dag sidste år (mest fordi jeg var gravid, havde betændelse i hoften og derfor havde svært ved at gå - og man går meget!). Jeg glæder mig virkelig til at høre Patrick Ness. Han er næsten hovedårsagen til at jeg ville afsted. Samtidig glæder jeg mig til - forhåbentlig - at møde en masse andre bogtosser, snakke med de kontaktpersoner jeg har fra forskellige forlag og ja, bare nyde dagen. Så starter jeg jo på arbejde lige om lidt, det bliver på en måde godt at komme tilbage, men også underlige så pludselig at skulle være væk fra Iris i flere timer hver dag. Så skal jeg til L.O.C. koncert i starten af december - uh yeah, det glæder jeg mig utrolig meget til! Og julefrokoster ... og jul ... og ja, mange ting!

Til slut vil jeg sende stafetten videre. Mon Louise, Nena  og Bente også vil lege med?

2 kommentarer:

  1. Åh, sikke fine billeder og skønne svar! Jeg giver dig i øvrigt helt ret ift 'The Night Circus'. Det er den perfekte og stemningsfulde efterårsbog :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak og tak for tag! Det var sjovt at svare på dem. Jeg holder faktisk mere og mere af "Nattens cirkus" jo længere på afstand jeg får bogen, hvis det giver mening for dig. Det er sådan en bog jeg godt kunne tænke mig at se lavet til film!

      Slet