fredag den 15. februar 2019

Anne Cathrine Eriksen; Himmelsendt [Anmeldereksemplar]

 
Anne Cathrine Eriksen; Himmelsendt (Mellem Himmel og Helvede, #2) [Anmeldereksemplar fra DreamLitt]

Bagsidetekst:
Daniels verden er blevet vendt på hovedet. Hans biologiske far er kommet tilbage, og med ham også de evner, som Daniel i sin tid brugte til at finde den diamant, alle nu igen leder efter.

Der er sket meget, siden han forlod sin trykke tilværelse i Sitara, og fortidens spøgelser gør Daniel usikker på, hvor han egentlig hører til. I Helvede har Lesta det svært, efter at hans brødre har vendt ham ryggen. Samtidig er hans far, Djævlen, rasende efter endnu et fejlslagent forsøg på at dræbe Daniel, og han forlanger derfor, at Lesta skal på en separat mission, imens de andre djævlebørn jagter Flokken og diamanten.

I mellemtiden kæmper begge mænd mod de umulige følelser, de var begyndt at få for hinanden.

Det er altid lidt spændende at gå i gang med en efterfølger til en god bog. Det er spændende fordi, ja, man er jo spændt på om den næste bog er lige så god, men også om man kan huske hvad der skete i det foregående bind. Jeg havde det på begge måder med "Himmelsendt" - det er nemlig ved at være et godt stykke tid siden at jeg læste bind et, så jeg var spændt på om jeg kunne huske hvad der skete og så synes jeg bind var rigtig god.

"Himmelsendt" holder dog bestemt! Den er ligeså medrivende og spændende som "Daniel" og jeg nød virkelig at læse mere om hans udvikling som engel. Han kæmper stadig med en del ting, men de bliver behandlet på en rigtig god måde, således at det ikke bliver for langtrukket, men heller ikke for hurtigt beskrevet. Det er godt skrive arbejde. Vi følger også Lestas kamp for at bevise sit værd overfor sin far og sine brødre - han er ude i kulden, og han må kæmpe sig tilbage, hvis han virkelig vil det. Lesta og Daniels følelser for hinanden fylder en del i denne bog - eller undertrykkelse af følelser, må jeg vist sige. Det giver det godt spil i bogen at de konstant ikke prøver at tænke på hinanden - I kan jo godt regne ud hvordan det går!

Selvom jeg var usikker på om jeg ville kunne huske hvad der skete i første bind, kom jeg hurtigt ind i historien igen. Der var et par enkelte steder i begyndelsen hvor jeg lige måtte stoppe og tænke tilbage, men efterhånden som handlingen skred frem, jo mere hjemmevandt følte jeg mig. Der er også små tilbageblik, så man er ikke helt på bar bund. Forfatteren gør et godt stykke arbejde med at kæde de to bøger sammen.

"Himmelsendt" er en del tykkere end "Daniel", men historien kan sagtens bære de ekstra sider. Jeg ville gerne have læst mere om Lesta, da jeg synes han er interessant - lidt a la Dominic i "Dæmondræberen", dog ikke med nær så meget humor. Samtidig synes jeg stadig at Daniel er lidt wimpy og klagende - ikke så meget som i bind et, men nok til at det irriterede mig. Heldigvis ikke nok til at ødelægge min læseoplevelse! Jeg havde nok også håbet på lidt mere action end jeg egentlig fik. Daniel bruger lang tid på at træne, Lesta bruger lang tid på at lefle for Djævlen osv. - jeg manglede lidt tju-bang. Det er ikke fordi bogen føles langtrukken - på ingen måde - der måtte bare godt have været lidt mere power.

Serien er bestemt værd at læse og jeg synes det er fedt med nye navne på den danske fantasy scene! Jeg vil klart anbefale til fantasyfans som tidligere har læst fx "Skyriel" eller "Dæmondræberen". Og så behøver der ikke gå så lang tid inden næste bind kommer, vel?

Tak til DreamLitt og forfatter for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: DreamLitt
Udgivet i: 2018
Antal sider: 528
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar