onsdag den 27. februar 2019

Cassandra Clara & Holly Black; Guldtårnet [Anmeldereksemplar]

Cassandra Clara & Holly Black; Guldtårnet (Magisterium, #5) [Anmeldereksemplar fra Alvilda]

Bagsidetekst:
Callum har i løbet af sine fire års magikertræning på Magisterium måttet kæmpe med sig selv, med de andre elevers mistro og frygt, mod grænseløs ondskab, sorg og tab. Til sidst overvandt hand truslen mod magernes verden i et altafgørende slag - men prisen var høj.

Nu vender Callum sejrrig, men med tungt hjerte tilbage til Magisterium for at afslutte sin træning. Det står dog hurtigt klart, at han aldrig har været mere udstødt eller forhadt. Kammeraterne vender ham ryggen, og en ældgammel ondskab venter på ham.

I dette afsluttende bind i "Magisterium"-serien står Callum og hans trofaste venner over for den allerstørste trussel mod verden og alt det, de holder af - for den ondskab, som Callum troede, var væk for altid, har ikke givet op ...

På sit sidste år på "Magisterium" skal Callum igen kæmpe for overlevelse. Ikke kun hans egen, men også hans venner og hele det magiske samfund. Deres fremtid hviler på hans skuldre og det er et ansvar han bestemt ikke har det godt med at have. Callum har lært et og andet undervejs, og han kæmper stadig med at forlige sig med sandheden om Constantin Madden og ham selv - men er denne sandhed nu også den rigtige?

Som i de foregående bøger er sproget godt og historien er helt sikkert spændende. Jeg ville dog bare ønske at der ikke blev sprunget så let over nogle - i følge mig - ret vigtige ting. Den frygtede ondskab som Callum opdager, bliver ikke rigtig forklaret nærmere og jeg savnede noget mere information om den. Det bliver nævnt hist og her, men ikke nok - jeg kunne sagtens have læst mere om den opdagelse.

Persongalleriet har udviklet sig troværdigt gennem hele serien og det er rart at se at de, selvom de skal kæmpe mod det onde, stadig tumler med hverdagsting som kærlighed og venskaber der bliver testet, opstår eller helt forgår. Jeg synes dog at de første bind i serien klart var de bedste, men hele serien er bestemt værd at læse. Det er som om de sidste bind er lidt forhastede, som om de bare skulle være færdige, hvilket er lidt snyd.

Hvis man har læst "Harry Potter", kan man snildt gå over og læse "Magisterium". Der er både venskab, en lille smule kærlighed, en masse magi og mystiske væsner og en masse action. Det hele er skruet rigtig godt sammen, og selvom der var irritationsmomenter, vil jeg varmt anbefale serien. Både til store og unge - man kan aldrig få nok fantasy og kampen mod det onde!

Tak til Alvilda for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: The Golden Tower
Udgivet i: 2018 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 220
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar