fredag den 8. februar 2019

Roger Leloup; Under Kinas himmel [Anmeldereksemplar]

Roger Leloup; Under Kinas himmel [Anmeldereksemplar fra Bog&Ide]

Bagsidetekst:
Yoko Tsunos kinesiske eventyr er - ligesom Kina selv - en righoldig blanding af nutid og fortid, fantasi og virkelighed. Vi begynder i 1980'ernes Hongkong, hvor der tilsyneladende er mere end ét havuhyre i vandet, og forsætter til middelalderens Kina. 

Yoko fascineres af fortællingen om kejser Tchen Tsungs tredje hustru, Sin Yi - en seksårig pige, der levede i Sungdynastiets tid og døde under mystiske omstændigheder. Ved hjælp af sin veninde Monyas tidsmaskine rejser yoko til det 11. århundrede i et forsøg på at ændre lille Sin Yis ulykkelige skæbne. Det bliver starten på en række dramatiske begivenheder, som får uforudsete konsekvenser.

Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har læst tegneserierne om Yoko Tsuno og hendes fantastiske oplevelser. Lige fra rumrejser, til tidsrejser til rejser til jordens indre. Der er vist ikke det Yoko ikke har oplevet! Inden jeg helt havde opdaget at det også var fedt at læse bøger, læste jeg tegneserier og Yoko var bestemt min yndlings. Jeg har tit drømt mig med på hendes eventyr og jeg kan huske at jeg var dybt misundelig på hendes taske, som åbenbart kunne indeholde alt muligt sejt! Jeg drømmer om at eje dem alle sammen, men indtil videre må jeg "nøjes" med disse flotte samlede udgaver.

Jeg har altid forsøgt at læse bøgerne i kronologisk rækkefølge - den rækkefølge de er udgivet i på dansk vel og mærke - for der er mange referencer tilbage til tidligere historier. I disse samlede udgaver er der tre historier med et bestemt tema. I den jeg anmelder her er vi i Kina og følger Yokos eventyr der.

Der er tre historier i "Under Kinas himmel" og de handler som man kan regne ud, alle sammen om de oplevelser Yoko har i Kina. I "Tågerne fra Hongkong", hvor Yoko møder Lotusblomst for første gang og skal redde Hongkong fra et frygteligt havuhyre. I "Den himmelse junke" må Yoko rejse tilbage i tiden for at redde den seksårige barnekejserinde og i "Tågernes pagode" rejser hun igen tilbage i tiden til 1021 for at redde en barnepige. For os der har læst historierne mange gange, er der intet nyt under solen, men det er bare hyggeligt at læse dem igen.

Inden historierne går i gang, er der dog en rigtig fin indføring i hvor og hvordan forfatteren fik sin inspiration til de forskellige personer i alle tre historier. Vi ser billeder af virkelige bygninger, statuer mm. og ser hvordan de er omdannet til tegneseriestil på fineste vis. Selvom historierne er fantasi, så er meget af det alligevel forankret i virkeligheden og det synes jeg er rigtig fedt. Tidsrejsemaskinen og hvad der ellers optræder af sci-fi-elementer er stadig gennemarbejde og det virker troværdigt, i hvert fald for den virkelighed som Yoko befinder sig i.

Hvis du er Yoko Tsuno-fan er disse tegneserier klart et must have og jeg håber at jeg kan føre min glæde over Yokos eventyr videre til Iris, så hun også kan komme på rumfart, tidsrejser og meget meget mere!

Tak til Bog&Ide for anmeldereksemplar!

Link til Yoko Tsuno-bøger findes her.
Link til denne bog findes her


Fakta:
Forlag: Cobolt
Original titel: Sous le ciel de Chine
Udgivet i: 2016 (på dansk)
Antal sider: 164
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar