mandag den 5. juli 2021

Eoin Colfer; Highfire [Anmeldereksemplar]

Eoin Colfer; Highfire [Anmeldereksemplar fra Gyldendal]

Bagsidetekst:
Squib Moreau er måske nok en streetsmart, cajun-blodet bølle, men han har (som regel) gode intentioner: Han vil virkelig gerne være en sød og opmuntrende søn for sin hårdtarbejdende mor Elodie. Men nogle gange kommer livet i vejen – som for eksempel når Falske Far pludselig fordufter – efterladende en kæmpegæld, eller når den korrupte landbetjent Regence Hooke får den idé, at kønne Elodie Moreau lige er hans type.

Så da Squib får job hos den lokale spritsmugler, ser det ud til, at en sommer på floden er hans eneste mulighed for at betale af på familiens gæld og måske skaffe et sted til ham og hans mor inde i byen, langt væk fra Regence Hookes klamme tilnærmelser og Falske Fars dårlige ry.

Desværre for Squib har landbetjenten selv kig på den del af floden til sine lyssky forehavender – og hverken han eller Squib har taget højde for dragen, der gemmer sig dybt inde i Louisianas sumpe …

Da Vern, også kaldet Lord Highfire, og Squibs verdener kolliderer, bliver deres gensidige kamp for overlevelse begyndelsen på et højst umage venskab – og livet i sumpene bliver aldrig det samme igen.


Jeg var slet ikke klar til at blive så engageret i den her historie som jeg blev. Jeg ved faktisk heller ikke rigtig hvad jeg havde forventet, men ikke det her i hvert fald.

Jeg har kun læst første bind i forfatterens serie om Artemis Fowl, så jeg havde måske troet at det var noget i den dur. Det er det på ingen måde og det er i hvert fald ikke en børneroman. Og hvem siger at man skal skrive et kæmpe fantasyværk på syv bind før det er godt? ”Highfire” er eksemplet på at man sagtens kan skrive en medrivende, utrolig spændende og uhyre underholdende urban fantasy fortælling i et bind.

Det er en slags ”Pete’s Dragon” og ”True Detective”-kombi. Hele sumpområdet og stemningen omkring Squib, Vern og Hooke (landbetjenten), er virkelig godt beskrevet og jeg var lige dele fornøjet over Squib og Verns skønne venskab, som jeg var forfærdet over den måde hvor kompromisløs og nådesløs Hooke er.

Hooke er frygtelig. Som i, at der intet godt er at finde i den mand. Han skyr ingen midler for at få hvad han vil have og han tænker kun på sig selv. På hans mål. På hvad han vil have ud af enhver situation han kommer i. Squib derimod er, måske ikke godheden selv, så i hvert fald en, der forsøger at gøre det så godt som muligt, om end han er en smule naiv og kommer i nogle tragikomiske situationer. Vern er den vodkadrikkende og Flashdance-elskende drage, der egentlig bare gerne vil være alene og passe sig selv.

At det hele egentlig er en ret dyster og mørk fortælling, brydes af den fantastiske humor der er i historien. Verns humor er tør, sort og herlig. Squib er den lidt nervøse teenager, der også kommer med nogle geniale inputs. Og jeg må indrømme, at selvom Hooke er forfærdelig, har han også nogle ret geniale kommentarer og comebacks. Jeg var i hvert fald underholdt hele vejen igennem bogen.

Nu kan jeg så glæde mig over at den bliver til en tv-serie på Amazon, med Nicolas Cage som Vern – det tror jeg kan blive rigtig godt!

Hvis du trænger til en medrivende, anderledes og interessant læseoplevelse, så kan du roligt tage på en tur i sumpen med Vern, Squib og Hooke.

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar.

Fakta: (modtaget uopfordret)
Forlag: Gyldendal
Original titel: Highfire
På dansk ved: Betty Frank Simonsen
Udgivet i: 2021 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 369
6 ud af 6 stjerner

2 kommentarer:

  1. Fedt! Jeg er skrevet op til e-bogsudgaven, som jeg forhåbentlig kan låne i løbet af de kommende uger. Nu glæder jeg mig endnu mere til at læse den :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. God fornøjelse - den er virkelig skøn!

      Slet