torsdag den 17. februar 2022

Mads Schack-Lindhardt; Illiéndirs flamme [Anmeldereksemplar]

Mads Schack-Lindhardt; Illiéndirs flamme (Stjernekrønikerne, #5) [Anmeldereksemplar] 

Bagsidetekst:
Netop som Sebastian har accepteret tabet af Thiyaranah, er et spinkelt håb dukket op. En spæd flamme i mørket, der kan rive hende ud af dødens klør.

Men det kræver en rejse tilbage til den verden, hvor Tir-Nâzral blev skabt. For kun den voldsomme og kaotiske magi, som det mægtige træ blev født i, kan bringe en elver tilbage fra de døde.

Den farefulde rejse fører ham ikke kun til en verden på randen af udslettelse, men også til et møde med de to familier, hvis magiske fejde gennem århundrede i sidste ende nær første til deres egen undergang.


Jeg har fulgt serien om Sebastian og Storm i mange år, faktisk har jeg stadig den første udgave af ”Tir-Nazrâls arving” stående på min hylde, selvom de nye udgaver er meget flottere. Sammen med Pernille Neergårds ”Verdensherrerne”, ”Stjernekrønikerne” en plads i toppen på min liste over det bedste danske fantasy jeg har læst.

Ikke alene er jeg imponeret over Mads’ iderigdom og opfindsomhed. Universet er veldokumentet, velskrevet og gennemført – selvom det også er tydeligt hvor han har hentet meget af sin inspiration, men det gør ikke noget. Mads har taget inspirationen og skabt sine egne karakterer, sine egne steder – ja, helt sin egen historie.

Forholdet mellem Sebastian og Storm har tidligere været meget i fokus og selvom det ikke fylder det hele i dette femte bind i serien, er det klart at det stadig fylder en del. Især fordi de stadig kan være uenige, men samtidig støtter de hinanden og Sebastian bliver en hel del klogere på sin sjæleven i ”Illiéndirs flamme” – og at det faktisk ikke er helt ufarligt at have sådan en.

Derudover lærer Sebastian også sider af sig selv bedre at kende. Han er stadig uforsigtigt, handler før han tænker og er dumdristig, men samtidig er det også som om han er vokset med sine evner. Han forstår sig dog stadig ikke på politik, men han fornemmer at han kan være en magtfuld spiller.

Jagten på knoppen, som Ulva har sendt ham ud for at finde, er ikke ufarlig. Sebastian kommer i endnu større vanskeligheder end han har været før og alle de valg han skal træffe har store konsekvenser. Ikke kun for ham, men også for fremtiden.

”Illiéndirs flamme” er femte bind i serien og dermed det næstsidste. Hvad serien skal ende med, har jeg ingen ide om – jeg har dog et par ideer, så jeg er spændt på om de holder stik. Jeg ved dog at det bliver utrolig vemodigt at sige farvel til Sebastian, Storm, Martha og alle de andre. Jeg holder virkelig af dem og har nydt at læse om dem.

”Stjernekrønikerne” er en fantasyserie man skal læse hvis man er til (dansk) fantasy, med masser af aktion, krige, magi, drager, intriger, humor, et fantastisk persongalleri og en lille smule kærlighed. Det er storslået.

Tak til forfatter for anmeldereksemplar.

Fakta: 
Forlag: DreamLitt
Udgivet i: 2021
Antal sider: 416
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar