fredag den 26. november 2021

J. K. Rowling; Julegrisen


J. K. Rowling; Julegrisen


Bagsidetekst: 
Jack har haft sin elskede tøjgris, Lille Gis, så længe han kan huske. Lille Gis, også kaldet LG, har fulgt ham i tykt og tyndt - indtil den juleaften, hvor det frygtelige sker: LG bliver væk! Jack er knust, og det hjælper slet ikke, at han får et erstatningstøjdyr ved navn Julegrisen.

Men juleaften kan der heldigvis ske mirakler, og Julegrisen viser sig at have en fantastisk plan. Sammen begiver de to sig ud på en hæsblæsende, magisk rejse til Det Tabtes Land. I denne underfulde verden skal de forsøge at redde Jacks allerbedste ven fra den rædselsvækkende og legetøjsknusende Taber.


Da jeg fik den her til udarbejdelse af lektørudtalelse klappede jeg i mine hænder – nogle gange må man godt have lov til at være heldig.

”Julegrisen” er historien om Jack der skal ud på en farefuld færd for at redde sin bedste ven, bamsen LG (Lille Gis – for da Jack var lille, kunne han ikke sige Lille Gris). LG har været hans bedste ven gennem forældrenes skilsmisse, skoleskift og da moren får en ny kæreste. Stedfaren har en datter, Holly, som Jack til at starte med synes er mega sej, men efterhånden kommer der knuder på tråden. Op til jul bliver det for meget og Holly smider LG ud af vinduet mens de kører på motorvejen. Jacks verden falder fra hinanden og selvom Holly køber en erstatning, Julegrisen, er det ikke det samme.

Men! Siden det er jul og miraklernes tid, får Jack chancen for at få LG tilbage. Sammen med Julegrisen tager han til ”Det Tabtes Land” for at redde LG – men rejsen er fuld af fare og tiden er knap. Undervejs kommer de ud for mange farer og tiden går. Men Jack lærer også noget om sig selv og ikke mindst sit forhold til LG og Julegrisen.

Jeg ved godt at Rowling er i modvind, men hun kan altså noget med ord og magiske fortællinger. ”Julegrisen” er en skøn historie. Den er velskrevet og man får en klump i halsen flere gange undervejs. Som voksen virker det måske fjollet at være så knyttet til en bamse, men som mor kan jeg godt forstå det. Min lille dreng er meget glad for sin bamse og jeg kunne sagtens se hvordan han ville reagere hvis hans bamse forsvandt. Jeg er sikker på at han også ville blive meget ked af det og parat til at tage ud og finde ham.

Historien er udover at være godt skrevet, også krydret med virkelig flotte illustrationer, der lige giver det ekstra til historien. Det er en historie der ikke behøver læses op til jul, den kan læses hele året. Den kan bruges som højtlæsning fra 6-7 år og selvlæsning fra 10.

Bogen er modtaget i forbindelse med udarbejdelse af lektørudtalelse.

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: The Christmas Pig
På dansk ved: Charlotte A. E. Glahn
Udgivet i: 2021 (på engelsk og på dansk)
Antal sider: 310
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar