onsdag den 20. marts 2024

Travis Baldree; Legender & Latte [Anmeldereksemplar]

Travis Baldree; Legender & Latte [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
Efter et liv fuld af blodsudgydelser og dusørpenge hænger Viv sværdet på væggen for sidste gang.

Den krigstrætte ork vil starte på en frisk og åbner den første kaffebutik i storbyen Thune. Men vejen til succes er brolagt med både gamle og nye fjender – og så er der den mindre detalje at ingen i byen har nogen anelse om hvad kaffe er.

Hvis Viv skal lykkes med at lægge sit gamle liv bag sig, har hun brug for hjælp. Heldigvis synes skæbnen at byde hende lige præcis hvad hun har brug for, og Vivs liv bliver bedre end hun nogensinde turde drømme om.

Man ved bare aldrig hvornår skæbnen vender.


Denne bog har gået sin sejrs gang på sociale medier – og jeg melder mig straks til heppekoret. Det er virkelig en skøn historie og jeg havde slet ikke lyst til at slippe den igen, da jeg først var begyndt.

Selvom jeg normalt gerne læser fantasy med masser af action, slåskampe, magi og hel masse prøvelser, var det ret hyggeligt at læse noget ”low key”-fantasy.

For jo jo, vi er stadig i et fantasyunivers, med orker, succubi, magiske amuletter, leylinjer og mange andre magiske væsner. Så er det her noget af det mest low high fantasy jeg har læst. Byen hvor orken Viv slår sig ned, efter hun har lagt sværdet på hylden og ikke længere vil slås, kunne ligeså godt være enhver provins i det virkelige liv, der manglede en kaffebar.

For det er præcis det Viv har tænkt sig at bruge sin tid på: en kaffebar.

Men der er noget Viv ikke har. Og det er mennesker omkring hende, der vil hendes drøm præcis så meget som hun vil. Så da hun langsomt, men sikkert stabler sin egen lille familie på benene, må hun indse at nogle ting kræver tilvænning og kan være besværlige, men ikke desto mindre er de det hele værd.

Jeg nød virkelig at tilbringe tid sammen med Viv, Tandri, Cal, Thimble og de andre. Nogle historier giver en venskaber – også sådan en historie er ”Legender & Latte”. Fra deres spæde barneskridt til deres hastige løb, følger man venskabet blomstrer og jeg nød det virkelig.

Jo, der er da drama og ubehagelige typer, men de bliver klaret på en ordentlig måde, og selvom Viv gerne vil ty til sværdets brug, ved hun også at hun ikke skal ned af den vej igen.

Hvis du har brug for 300 siders ode til venskab, til at forfølge sine drømme, til at håbe og til det magiske ved en god kop kaffe, så skal du læse den her bog. Den er hyggelig, hjertevarm og fuld af humor – så sæt i gang.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Ulven & Uglen
Original titel: Legends & Latte
På dansk ved: Freja Løvhøj
Udgivet i: 2022 (på engelsk) og 2023 (på dansk)
Antal sider: 304
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar