søndag den 5. april 2015

Jana Oliver; Grave matters


Jana Oliver; Grave matters (The Demon Trappers, #4,5)

Bagsidetekst:
Demon Trapper, Riley Blackthorne frequently battles with Hell's minions. So when se travels to Scotland to meet up with her hunky boyfriend, and celebrate her eighteenth birthday, she's thrilled at the chance to leave Atlante and its troubles behind. Denver Beck, who has been studying for months to become a Grand Master - a rare and highly dengerous job - is just as eager to see his girl. He's anticipation a romantic reunion, keen to take their relationship to the next level. But Riley's twisted history with Hell has garnered unwelcome interest by people willing to use her for their own purposes. Trouble is brewing in the land of the heather, the kind that will drive a wedge between her and Beck, and prove the ultimate test of their love ... and their survival skills.

Spoilers ahead - så er du advaret!

Riley glæder sig til at gense Beck efter flere måneder hvor de har været adskilt. Selvom hun har travlt med at oplære nye dæmonfanger-lærlinge og skolen, savner hun alligevel sin kæreste helt vildt, men den romantiske start på turen, hvor Beck ville hente hende i lufthavnen, kommer skidt fra start. For Beck er der ikke til at hente hende i lufthavnen! Hun bliver i stedet hente af en anden dæmonfangere - eller det tror hun i hvert fald. Pludselig befinder hun sig i situation som kræver al hendes styrke og mod for at komme ud af i live.

Beck glæder sig også til at gense Riley, men han er pludselig blevet syg, så han kan ikke hente Riley i lufthavnen. Da han finder ud af at nogle har kidnappet hende i lufthavnen skynder han sig afsted for at finde hende. Han havde - ligesom Riley - håbet af få nogle dage uden dæmoner, blod og død, men desværre har skæbnen andre planer.

Riley klarer dog - som sædvanelig - sig selv, men det er ikke uden men. Pludselig er hun ekstra opmærksom på alt omkring hende, selv hendes tillid til Beck er ikke hvad den har været. Han forsøger at være støttende og forstående, men hun skubber ham væk og da han stiller det spørgsmål hun havde håbet på han ville stille, er hun pludselig i tvivl og siger nej. Dette frustrerer Beck mere end noget andet og han ved ikke om de kan komme tilbage efter det.

Som et sidste forsøg på at finde ud af hvad der er galt, tager Beck Riley med til det gods hvor han er ved at uddanne sig til Stor Mester. Her håber at de andre Stor Mestre kan hjælpe med til at løse gåden om Rileys pludselige adfærdsændring og da svaret endelig står klart for ham, er Riley igen i fare og denne gang kan hun risikere at miste livet, hvis ikke han når frem i tiden og selv hvis han gør, er Riley nødt til at finde sin indre styrke og turde gøre noget hun ikke havde troet var muligt.

Vil Beck få chance for at stille sit store spørgsmål én gang til - og hvad vil Riley svare hvis han gør?

Og en lille bonus info - vi får Beck at se i kilt i denne historie!! Oh yearh...

Riley cupped his face, inhaling his aftershave. 
"I thought you were awesome before, but now you're just..." 
She sighed. "You are sooo handsome, Den."


Denne lille novelle slutter på fineste vis fortællingen om Riley og Beck (jeg har dog hørt rygter om at der skulle komme mere....!!). Novellen er bygget op som de andre bøger, man skifter synspunkt mellem Riley og Beck og der er masser af aktion, drama og kærlighed. For nu troede vi som læsere jo lige at det hele bare skulle være godt, men nej, det kære par skal igennem endnu flere prøvelser for at få hinanden.

Det er virkelig hjerteskærende at læse hvordan både Riley og Beck reagerer da hun siger nej, og det knuste virkelig mit hjerte, for det hele var bare så smukt, men det skulle ikke være, og selvom de begge to prøver at håndtere det, lykkedes det ikke. De fornemmer begge to at noget er ændret og de frygter begge at det nu er for sent. Heldigvis finder de dog hinanden igen - jeg siger ikke hvordan og jeg siger heller ikke om Beck for chancen igen, for det skal I som læsere selv finde ud af.

Jeg elsker stadig denne serie og selvom jeg synes denne bog afrunder fortællingen godt, er jeg stadig ikke klar til at sige farvel til dem, så jeg håber meget på en efterfølger!

Til sidst i denne bog er der også to endnu korte fortællinger. Nemlig fortællingerne om hvordan Beck klarede sin første niveau 3 dæmon, som bestemt ikke var nogen nem opgave og fortællingen om hvordan Riley klarede sin første solo mission.

Fakta:
Forlag: Nevermore Books
Udgivet i: 2013
Antal sider: 178
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar