torsdag den 23. april 2015

Pre Read-a-thon


Dewey's Read-a-thon 2015 (pre)

Så er det på lørdag at den internationale read-a-thon finder sted! Jeg er meget spændt - det er første gang jeg skal være med til sådan noget. I Danmark starter det kl. 14 lørdag og løber 24 timer frem. Jeg er helt alene hjemme (i de næste 16 dage, bortset fra hunden), og det er jeg på sin vis glad for da jeg har en ide om at jeg bliver rimelig utilnærmelig i det tidsrum.

Jeg har lavet en mental huskeliste over det jeg skal have købt ind - surt, sødt, sukker (masser af sukker) osv. Så det burde der være styr på ...

Så er der bare lige det med bøgerne ... jeg har haft lidt svært ved at bedømme hvor mange eller hvor få bøger jeg skulle vælge og hvor tykke eller tynde de skulle være. Nu tror jeg nok at jeg har lagt mig fast på dem det skal være!

I alt har jeg udvalgt 8 bøger.


Som I kan se har jeg valgt en del forskellige bøger. Der er et par stykker der har stået på min hylde et godt stykke tid efterhånden, så nu blev det deres tur!

Men kort fortalt om de udvalgte bøger: Nederst er det "De vilde svaner" af H. C. Andersen i illustreret udgave fra 2014. Illustrationerne er lavet af Lars Gabel - han har netop vundet Kulturministeriets Illustrator pris for netop "De vilde svaner". Den glæder jeg mig meget til! Den næste er "How to live forever" som jeg så på Instagram. Den er skrevet af Colin Thompson og handlingen foregår, så vidt jeg har forstået, på et bibliotek! "Da natten blev væk" er en krydsning mellem billedbog og graphic novel. Jeg bladrede den igennem på arbejde i dag og blev med det samme indfanget af de smukke smukke tegninger, så den skulle med hjem!


Så er der to bøger af Neil Gaiman. Den ene er "Sandman", bog nr. 1. Jeg kender ikke meget til selve historien, men igen blev jeg fanget af de meget smukke illustrationer og jeg har fået blod på tanden til at læse mere af ham. "Nobody", som også er skrevet af Neil Gaiman og den har været på min TBR-liste alt for længe!


Herefter er der to bøger på dansk, som igen har stået længe på min TBR-liste. Drejer sig om første bind i The Selection serien af Kiera Cass. Jeg købte mest bogen pga. den flotte forside og fordi den lød som noget jeg ikke havde læst før. Nu er jeg spændt på hvordan den er! Den anden er første bind i Mette Finderups serie om Den Grønne Ø. Jeg har haft den med hjemme flere gange, men er af en eller anden grund aldrig rigtig nået til den. Jeg har hørt så meget godt om den og nu er jeg virkelig opsat på at det skal være!


Og til sidst en bog mere på engelsk, nemlig en jeg købte da jeg var i Århus med Astrid og som jeg har glædet mig til at læse lige siden jeg fik den med hjem! "Playlist for the dead" hedder den og jeg håber virkelig at den lever op til mine høje forventninger.


Er der andre derude der skal være med til at læse på lørdag? I kan i hvert fald følge mig på Instagram (linedalbro) og Twitter (linedalbro) hvor jeg løbende vil forsøge at holde jer opdateret på hvordan det går, hvilken bog jeg nu er nået til og hvor meget sukker jeg når at få spist på 24 timer! Der skal selvfølgelig også nok komme et indlæg her på bloggen om hele oplevelsen!

God læsning!

8 kommentarer:

 1. Åh, jeg glæder mig sådan! :D Og fantastisk at du skal læse lidt Gaiman. Han er så fantastisk, altid, og jeg er faktisk blevet ret bidt af Sandman på det seneste. Kan varmt anbefales!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også til at læse mere af ham, forhåbentlig får jeg også snart tid til Amerikanske guder :)

   Slet
 2. Det bliver SÅ hyggeligt at læse Kiera Cass sammen med dig, Katja og Sabrina :) How to live forever er en skøn og alt for kort bog, som jeg håber, at du vil synes godt om. Og hvor er det skønt at du også får sneget noget H.C. Andersen ind i din bunke. Glæder mig til at følge dig og god læselyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den glæder jeg mig også til! Det er i det hele taget skønt at bogstakken er fyldt med gode bøger!

   Slet
 3. Åh.. ja The Selection er bare en helt fantastisk historie. De vilde svaner var en af mine yndlingsbøger som barn.
  Jeg synes også 'Da natten blev væk' er super fin med sine fine billeder og 'How to look forever' ser bare herlig ud.
  Og Neil Gaiman går man aldrig galt af..... ja du kommer da i super godt selskab i weekenden. :0)
  Jeg glæder mig til at følge med herinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var vild med De vilde svaner! Den er bare SÅ flot!! Jeg glæder mig også til Da natten blev væk og How to live forever - og håber på nogle gode historier som virkelig fanger mig!

   Slet
 4. Det er også første gang jeg skal være med og nu er der ikke længe igen før kl. er 14 :) Jeg synes det er nogle meget interessante og meget forskellige bøger du har valgt. "How To Live for Ever" ser rigtig skøn ud. God læselyst:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte at det nok ville gå bedst hvis jeg skulle læse en masse forskelligt - nu må vi se om det passer! :)

   Slet