fredag den 3. april 2015

Jon Rex Laugen; Skovens hemmelighed


Jon Rex Laugen; Skovens hemmelighed

Bagsidetekst:
Sebastian gider egentlig ikke at holde ferie ude på landet, men da hans mor skal ud og rejse, bliver han sendt på fem ugers ophold hos sin faster i Jylland. Heldigvis møder han her den jævnaldrende Nadia, som lærer ham at der findes en spændende og anderledes verden uden for storbyen. Snart finder de ud af at der foregår mystiske ting i landsbyen og på markerne omkring den. Mærkelige personer vandrer i skoven. Flokke af ulve trænger ind i landet. Og snart hærges egnen af uhyggelige angreb. Nadia og Sebastian forsøger at afsløre den ukendte trussel der spreder skræk og rædsel, og pludselig kastes de ud i et nervepirrende eventyr.

Sebastians far er død da han var ganske lille, så der er kun ham og hans mor. Moren arbejder meget, hun er forsker og undersøger is, nærmere bestemt is på Grønland. Sebastian forsøger at virke glad når hun fortæller, men han forstår det ikke helt. Da moren får en unik mulighed for at komme til Grønland hvor det hele sker, takker hun ja og derved må Sebastian tilbringe sin sommerferie i Jylland hos farens søster, som han kun har mødt som helt lille.

Faster Lycia er dog langt fra som han havde forestillet sig. Hun er en sej ældre dame der bor i et stort eventyr hus i en skov i Jylland. Hun kører i en gammel Mercedes, har masser af penge, selvom hendes opvækst har været hård og sparsom. Sebastian lærer mange ting om sin fars side af familien fra hende.

Den første dag han er der møder han Nadia i skoven. Han synes hun er en sej pige og de bliver hurtigt venner. Hun lærer ham hvordan man fisker og renser fisk. Hun viser ham hvor sejt det er at hænge ud i skoven og de bygger en træhytte højt oppe i et gammel egetræ.

Netop som Sebastian troede at de fem uger han skal være der skal gå med at hænge ud med Nadia og tilbringe tid i skoven, begynder der at ske mystiske ting. Først opdager de nogle køer der er blevet flået og spist på marken. Børnene mistænker Bukse-Marius, en stor mand der bor i et hus i skoven og som er meget skummel. En nat ser Sebastian så en mystisk skikkelse fra sit vindue. Et ulvelignende dyr, der går på to ben og som slæber et mindre dyr efter sig. Herefter tager deres efterforskning fart, men det er ikke uden fare. For så bliver landsbypræsten angrebet og skoven er nu pludselig forbudt område, men børnene ved at hvis de skal opklare hvad der sker, så må de ud i skoven igen!

Sebastian og Nadia bliver klar over at der er mere mellem himmel og jord end de gik og troede og pludselig er de i tvivl om hvem de kan stole på. Ligesom de tror at alt igen er fredeligt opdager Sebastian en skræmmende hemmelighed der vil ændre hans liv!


"Skovens hemmelighed" er en god og spændende fortælling om venskab og overnaturlige væsner. Spændingen bliver bygget stille og roligt op gennem de første dage Sebastian er på ferie, for til sidst at eskalere meget hurtigt da sandheden om hvad der rent faktisk foregår i skoven går op for ham og Nadia. Som læser er du ligeså chokeret som de er når sandheden går op for en. Jeg havde i hvert fald ikke set det komme!

Bogen er skrevet i et nemt forståeligt sprog og der er et godt flow i selve fortællingen. Bogen er svær at lægge fra sig først man er gået i gang, og jeg læste den ud i et.

Jeg håber forfatteren udgiver mere om Sebastian og Nadia, for jeg har på fornemmelsen at de to venner kommer ud for flere mærkelige oplevelser i fremtiden! Det håber jeg i hvert fald!

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2015
Antal sider: 269
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar