mandag den 14. august 2017

Kenneth Bøgh Andersen; Skæbnemageren

Kenneth Bøgh Andersen; Skæbnemageren

Bagsidetekst:
Simon har altid følt sig i skyggen af sin tvillingebror Tim, og en aften ønsker han for alvor, at hans bror ikke var blevet født. Dagen efter er det, som om Tim aldrig har eksisteret. Deres forældre kan ikke huske ham, og Simon er også begyndt at glemme. Han fortryder dog det frygtelige, han er skyld i, men for at få sin bror tilbage må han drage ind i en anden verden. En verden, der overgår hans vildeste fantasi - og værste mareridt ...

Kenneth Bøgh Andersen kan noget magisk med ord. Lars Gabel kan noget magisk med illustrationer. Sammen har de skabt noget fantastisk.

Jeg elskede Lars Gabels illustrationer i eventyret "De vilde svaner" - de er så smukke, detaljerede og specielle på deres helt egen måde. De er noget helt for sig. At han har slået sig sammen med en sand ordtroldmand, kan ikke blive andet end godt - og det er det!

Sammen med Lars Gabels stemnings fyldte, enkle og dog stadig detaljerede illustrationer, har Kenneth Bøgh Andersen skabt en historie som både kan læses af børn (+12 år) og voksne. Jeg har læst flere af Kenneths bøger - "De hvide mænd" er stadig min favorit, men "Himmelherren" var et sublimt møde med legen med ord og historiefortælling.

I "Skæbnemageren" møder vi Simon, tvillingen der overraskede og som nok egentlig altid har været lidt overset. Tim forstår ikke sin bror - og Simon er træt af at leve i skyggen, derfor ønsker han en dag, at Tim aldrig blev født! Til Simons store overraskelse går ønsket i opfyldelse, men selvom han burde være glad, kan han mærke at det alligevel er helt forkert. Helt forkert. Simon begiver sig ud på en rejse for at finde sin skæbne og redde sin bror - noget der burde være umuligt, men intet er som man skulle tro.


Selvom det er en graphic novel, er sproget alligevel en meget vigtig aktør i denne bog. Sprog og illustrationer supplerer hinanden virkelig godt - og især til sidst, måtte jeg lige holde tungen lige i munden og læse et par sider to gange for at være helt med, præcis som jeg havde det i "Himmelherren", men det er fedt! Det er virkelig gennemført, så gennemført at det ikke irriterer mig at læse noget to gange for at forstå det.

Det er fedt, fantastisk og fabelagtigt - mine varmeste anbefalinger!


Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Udgivet i: 2017
Antal sider: 176
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar