fredag den 11. august 2017

Nagabe; The Girl from the Other Side 1

Nagabe; The Girl from the Other Side 1

Bagsidetekst:
In a land far away, there were two kingdoms: the Outside, where twisted beasts roamed that could curse with a touch, and the Inside, where humans lived in safety and peace. The girl and the beast should never have met, but when they do, a quiet fairytale begins. 

This is a story of two people - one human, one inhuman - who linger in the hazy twilight that separates night from day.

Jeg faldt over denne tegneserie på Instagram og uden at vide hvad den handlede om, vidste jeg at jeg måtte eje den. Den stemning som forsiden emmer af, måtte jeg have mere af og opleve.

Jeg har aldrig læst en manga før, så det tog lidt tid inden jeg helt havde fattet hvordan jeg skulle læse den, men da jeg først var inde i rytmen gik det rigtig fint og jeg tænkte faktisk ikke mere over det.

Forsider holder hvad den lover! Jeg blev - selvom jeg som sagt lige skulle vænne mig til læseretningen - hurtigt indfanget af historien, følelsen, stemningen og universet det hele udspiller sig i. Som læser introduceres til en lille pige der bor sammen med en "inhuman" - en som, i teorien, burde kunne smitte hende og derved slå hende ihjel. På en eller anden måde har de to fundet hinanden, og væsenet gør alt hvad den kan for at passe på pigen. Det er dog ikke så nemt, når der er farer der lurer i mørket og vil både pigen og væsenet ondt.


Illustrationerne er ikke så manga-agtige som andre, og det var jeg glad for - jeg synes nogle gange det bliver lidt for meget. I stedet er de simple, men stadig utrolig detaljerede og smukke. Jeg sad flere gange og bare nød tegningerne inden jeg læste videre. Illustrationerne er sort-hvide, men alligevel utroligt farverige.


Da jeg vendte sidste side i bind 1, var jeg virkelig glad for at jeg havde det næste bind liggende - nu må jeg bare vente i spænding til de næste bliver udgivet. Hvis du er til fantasy, mørke og dystre fortællinger om mærkelige væsner og et utroligt univers, blandet med smukke illustrationer - så vil jeg bestemt råde dig til at skaffe denne. Jeg elskede den i hvert fald!

Fakta:
Forlag: Macmillan
Udgivet i: 2016 (på japansk) og 2017 (på engelsk)
Antal sider: 180
5 ud af 5 stjerner 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar